Po letech v semifinále. Tottehnamu ale budou proti Ajaxu chybět klíčoví útočníci

57 let musel fotbalový Tottenham čekat na další účast v semifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže. Teď čekání končí, na novém stadionu a před svými fanoušky londýnský celek rozehraje dvojzápas o postup do finále Ligy mistrů proti největšímu překvapení toho ročníku – Ajaxu Amsterdam.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tottenham je v semifinále evropského poháru po 57 letech

Tottenham je v semifinále evropského poháru po 57 letech | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

„Nestává se často, že máte před sebou takovéhle utkání. Lidé tady v klubu a generace našich fanoušků si museli počkat opravdu dlouho, než si to budou moct prožít. Bude to fantastický večer, zápas a doufám, že i zážitek,“ říká pro televizní stanici BT Sport trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Ve dvou zápasech Ligy mistrů padlo 12 gólů, do semifinále postupují Tottenham a Liverpool

Číst článek

Argentinský bývalý profesionální fotbalista působí na lavičce londýnského klubu od sezony 2014 a před výkopem věří, že jeho výběr může přejít i přes Ajax Amsterdam.

„Oni vyřadili Real Madrid a Juventus, my zase Dortmund a Manchester City. Oba týmy se zaslouží být v semifinále a teď oba budou chtít zase postoupit dál. Cítíme velkou šanci zahrát si i finále a snažíme se, abychom se tam probojovali,“ dodává Mauricio Pochettino.

Kouč ale bude postrádat dva klíčové útočníky – do konce sezony zraněného Kanea a kvůli žlutým kartám také Korejce Son Heung-mina.

Ajax Amsterdam je mezi nejlepšími čtyřmi týmy Ligy mistrů poprvé od roku 1997 a pro mnohé je to velké překvapení. Letos od 2. předkola prohrál nizozemský celek jediný z 16 zápasů a v play-off se stal prvním týmem v historii evropských pohárů, který jedné sezony zvítězil na stadionech Juventusu i Realu.

„Jsme malý klub stejně jako náš národ, tak doufám, že už teď jsou na nás fanoušci hrdí, pro ně to všechno děláme,“ přiznává Erik ten Hag, kouč Ajaxu.

Kvůli úspěchu Lize mistrů si dokonce nechal Ajax odložit víkendové utkání v nejvyšší domácí soutěži, aby se mohl soustředit jen na Tottenham.

„Jsme přece v semifinále a uděláme všechno proto, abychom prošli ještě dál. Máme to ve svých rukách, chceme vyhrát a za tím si půjdeme,“ ubezpečuje ten Hag.

Ajax Amsterdam se v úvodním semifinále Ligy mistrů na stadionu Tottenhamu představí od 21 hodin.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme