Speciální tréninková technologie i 50 000 čekatelů na permanentku. Na Slavii přijede slavná Borussia

Fotbalisty pražské Slavie čeká druhý zápas v Lize mistrů, první na domácím stadionu. Po remíze 1:1 na hřišti Interu Milán slávisté přivítají ve vršovickém Edenu Borussii Dortmund. Další slavný klub, o jehož velké popularitě se můžete přesvědčit třeba i v česko-německém pohraničí.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Borussia Dortmund se v Praze připravuje na zápas Ligy mistrů proti Slavii

Borussia Dortmund se v Praze připravuje na zápas Ligy mistrů proti Slavii | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Parta fanoušků z česko-německého pohraničí se domluví a vyráží i několik stovek kilometrů na utkání Borussie Dortmund. Další poslouchají rádio a sledují zápasy v televizi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Slavii přijede slavná Borussia Dortmund. Více si poslechněte v reportáži Jaroslava Plašila

„Na Borussii se strašně pěkně dívá,“ řekl Radiožurnálu trenér Slavie Jindřich Trpišovský. A nejen jemu, takže je také stále těžší i přes velkou kapacitu stadionu vidět v domácích zápasech atraktivní rychlou hru Dortmundu naživo.

„Vše je umocněno absolutně neskutečnou atmosférou na Vestfálském stadionu. Jak je tento klub populární, naznačuje i to, že na listině takzvaných čekatelů na permanentky je neustále přes 50 000 zájemců,“ vysvětluje Luboš Kořínek, fotbalový manažer a trenér s velkými zkušenostmi s mládežnickým fotbalem v Německu.

Právě práce s talenty je zásadní pro klub, který byl na začátku století donucený změnit svou filozofii. Přestal nakupovat drahé posily na dluh, s pomocí fanoušků odvrátil bankrot a pád do amatérského fotbalu a začal vlastní hvězdy vychovávat.

Zápasy Slavie v LM 2019

17. září: 18:55
Inter Milán - Slavia Praha 1:1
2. října: 18:55
Slavia Praha - Dortmund
23. října: 21:00
Slavia Praha - Barcelona
5. listopadu: 18:55
Barcelona - Slavia Praha
27. listopadu: 21:00
Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00
Dortmund - Slavia Praha

A podpořil to třeba i tím, že jako první profesionální klub začal používat výjimečnou pomůcku jménem Footbonaut.

„Což je taková aréna s robotem ve tvaru kostky, kterou kromě Dortmundu vlastní už jen Hoffenheim a její cena je kolem jednoho milionu eur. Je to ideální tréninková pomůcka, která dokáže výjimečně zlepšovat práci s míčem v absolutní rychlosti, kterou velice ocenil i trenér Klopp, který tam byl v době, kdy se tato pomůcka do Dortmundu dostala a kdy ji klub koupil,“ zmínil manažer Kořínek období slavného trenéra Jürgena Kloppa.

Současný kouč Liverpoolu působil v Dortmundu do roku 2015 a právě on měl zásadní podíl na novodobých úspěších už zase bohatého klubu, s jehož „A“ týmem se teď v Lize mistrů utkají slávisté. Zápas začne v 18.55 stejně jako přímý přenos Radiožurnálu a online reportáž serveru iROZHLAS.cz.

Liga mistrů (PLATNÉ K 2. 10. 2019)
Tým Z V R P Skóre B
1. Dortmund 2 1 1 0 2:0 4
2. Barcelona 2 1 1 0 2:1 4
3. Inter 2 0 1 1 2:3 1
4. Slavia 2 0 1 1 1:3 1

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme