Zázračné finále Ligy mistrů. ‚Moji hráči jsou hrdinové,‘ prohlásil po obratu trenér Tottenhamu

V poločas prohrávali 0:2, celkově dokonce 0:3. Přesto se fotbalisté Tottenhamu probojovali do finále Ligy mistrů. Druhý velký anglický obrat po 24 hodinách zařídil Brazilec Lucas Moura.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterodam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadšený Tottenham v čele s manažerem Mauriciem Pochettinem

Nadšený Tottenham v čele s manažerem Mauriciem Pochettinem | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

„Tyhle pocity jsou úžasné. Děkuju, fotbale. Moji hráči jsou hrdinové, v posledním roce jsem to říkal každému. A ve druhé půli byli úžasní,“ hledal po odvetě semifinále Ligy mistrů slova trenér vítězného Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Lucas Moura hattrickem otočil semifinálovou sérii s Ajaxem. Finále Ligy mistrů si tak zahraje Tottenham

Číst článek

Tottenham prohrál úvodní semifinále na vlastním hřišti 0:1 a také první poločas odvety lépe zvládl domácí Ajax, který vedl už 2:0. Kohouti navíc hráli bez zraněného Harryho Kanea.

V tu chvíli potřeboval dát londýnský klub tři góly, což se také stalo - všechny dal Lucas Moura, ten poslední a rozhodující až v 6. minutě nastavení. Manažer, který se těžko bránil slzám, ho po zápase nazval „superhrdinou“.

„Není to jen o mně, ale také o mých spoluhráčích a týmové práci. Je těžké hrát proti týmu, jako je Ajax, ale já v nás vždycky věřil. Jsme jako rodina, na hřišti jsme nechali všechno a tenhle moment jsme si zasloužili,“ řekl Moura.

Semifinále Ligy mistrů tak v odvetách nabídlo dva velké comebacky. Obrat Tottenhamu v Amsterodamu přišel jen 24 hodin poté, co Liverpool doma i bez klíčových útočníků Firmina a Mohameda Salaha zvrátil porážku 0:3 z prvního zápasu s Barcelonou.

„Liverpool jsme včera viděli v televizi. Ukázal nám, že není konec, dokud není konec. Trenér ho zmínil i před zápasem. Říkal, že ho vyřazení nenaštve, když prohrajeme se ctí,“ prohlásil ve středu večer obránce Danny Rose.

‚Tak blízko…‘

Úplně odlišná nálada byla mezi hráči Ajaxu. Cestou do semifinále vyřadili Juventus i Real Madrid, svým herním stylem nadchli fanoušky fotbalu po celé Evropě, jenže nakonec si mladý tým musí na finále minimálně rok počkat. Naposledy v něm byl před 23 lety, kdy spousta jeho hráčů ještě nebyla na světě.

„Ztráceli jsme půdu pod nohama. A přitom jsme byli tak blízko,“ litoval teprve 19letý kapitán Matthijs de Ligt. „V kabině po zápase bylo samozřejmě ticho. Ale i přesto, jak to bolí, jsme zažili fantastickou cestu. A pořád ještě můžeme vyhrát domácí titul,“ připomněl nizozemskou přetahovanou s PSV.

Zatímco Ajax se může soustředit výhradně na domácí soutěže, kde má se svými rivaly dvě kola před koncem stejný počet 80 bodů, anglické týmy ze severu Londýna a Liverpoolu se 1. června utkají o titul v Lize mistrů v Madridu na stadionu Atlétika.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme