UEFA podle Tvrdíka zamítla protest Slavie po vyřazení v předkole Ligy mistrů proti Kyjevu

Evropská fotbalová unie UEFA zamítla protest pražské Slavie, který vršovický klub podal po úterní porážce 0:2 v odvetě 3. předkola Ligy mistrů na půdě Dynama Kyjev a vyřazení z kvalifikace prestižní soutěže. Na sociální síti o tom informoval šéf červenobílých Jaroslav Tvrdík.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tvrdík

Jaroslav Tvrdík | Foto: Barbora Reichová | Zdroj: CNC / Profimedia

Slavia se cítila poškozená po obou utkáních s Dynamem. Minulý týden po remíze 1:1 v Edenu Pražané špatně nesli, že soupeř skóroval poté, co sudí nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče.

Slavia upozorňuje na střet zájmů místopředsedy UEFA, podala podnět k disciplinární komisi

Číst článek

V odvetě zase červenobílí marně protestovali u polských rozhodčích v čele s Danielem Stefanským proti neuznanému gólu Stanislava Tecla v závěru první půle a druhé brance Dynama, která padla z ofsajdu.

Slávistům se navíc nelíbilo ani to, že místopředseda UEFA Hrihorij Surkis, který je bratrem šéfa ukrajinského klubu Ihora, zápas komentoval na webu Dynama. „Jsem spokojený s výsledkem, vše ostatní je nepodstatné,“ uvedl místopředseda UEFA a někdejší vlastník Dynama.

Bezprostředně po utkání Tvrdík na sociální síti ostře kritizoval rozhodčí a vyzval Surkise k rezignaci z postu místopředsedy UEFA. Další člen představenstva Slavie Tomáš Bůzek zašel na twitteru ještě dál a použil dokonce vulgarity. Oba poté příspěvek smazali a Tvrdík se za neslušná slova omluvil. Výroky funkcionářů Slavie by se mohla zabývat disciplinární komise UEFA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme