Ronaldo vystřelil United postup v Lize mistrů, Barcelona musí zabojovat v posledním zápase

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili v 5. kole základní skupiny Ligy mistrů ve Villarrealu 2:0 a zajistili si postup do vyřazovací fáze. Vítězný gól vstřelil v 78. minutě Cristiano Ronaldo, jenž se prosadil i v pátém utkání aktuálního ročníku. Do vyřazovací fáze postoupil obhájce trofeje Chelsea po domácím vítězství 4:0 nad Juventusem. Naopak Barcelona doma pouze remizovala 0:0 s Benficou Lisabon a o postup tak bude muset ještě zabojovat.

Tento článek je více než rok starý.

Vi Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili v 5. kole základní skupiny Ligy mistrů ve Villarrealu 2:0 a zajistili si postup do vyřazovací fáze.

Manchester United hledá trenéra. Vsadí na osvědčené jméno nebo krátkodobou náhradu?

Číst článek

Vítězný gól vstřelil v 78. minutě Cristiano Ronaldo, jenž se prosadil i v pátém utkání aktuálního ročníku.

Manchester vedl do utkání poprvé v roli hlavního kouče Michael Carrick, který tým dočasně převzal po odvolání Oleho Gunnara Solskjaera.

S Villarrealem se jeho svěřenci v ofenzivě dlouho trápili, nakonec se ale v závěru znovu prosadil Ronaldo. Hvězdný Portugalec využil velké chyby v rozehrávce „Žluté ponorky“ a po zisku míče přehodil bezmocného brankáře Rulliho.

Nejlepší střelec historie soutěže rozhodl v tomto ročníku Ligy mistrů už třetí utkání v závěrečné čtvrthodině, což se v jedné sezoně ještě nikomu nepovedlo. V závěru se navíc prosadil poprvé po svém letním přestupu do Manchesteru záložník Sancho.

Xavi neslavil

Druhý postupující vzejde z dvojice Barcelona, Benfica. Katalánci ani ve druhém utkání pod vedením trenéra Xaviho neskórovali ze hry a v posledním zápase musí k jistotě postupu vyhrát na hřišti Bayernu. Benfica ztrácí na Barcelonu dva body a skupinu zakončí doma s Dynamem.

V zamotané skupině G drží postupovou naději stále všechny týmy. Nejvýhodnější pozici má Lille po výhře 1:0 nad Salcburkem, ve druhém utkání zdolala Sevilla 2:0 Wolfsburg.

Do play off postoupí případní vítězové obou závěrečných utkání Wolfsburg - Lille a Salcburk - Sevilla, remíza stačí s jistotou pouze francouzskému šampionovi.

Villarreal - Manchester United 0:2 (0:0)
Branky: 78. Ronaldo, 90. Sancho. Rozhodčí: Brych (Něm.).

Výsledky úterních zápasů Ligy mistrů:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme