Portugalsko postoupilo do finále Ligy národů. Cristiano Ronaldo dal Švýcarsku hattrick

Fotbalisté Portugalska postoupili do finále premiérového ročníku Ligy národů. Úřadující mistři Evropy v úvodním semifinále Final Four v Portu porazili Švýcarsko 3:1 díky hattricku hvězdného kapitána Cristiana Ronalda. Svěřenci Fernanda Santose si v neděli zahrají o trofej proti lepšímu ze čtvrteční dvojice Nizozemsko - Anglie.

Porto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo dal Švýcarsko hattrick

Cristiano Ronaldo dal Švýcarsko hattrick | Foto: Rafael Marchante | Zdroj: Reuters

Ronaldo poslal Portugalsko do vedení ve 25. minutě z přímého kopu a skóroval hned při svém debutu v Lize národů. Švýcaři, kteří v první půli měli víc střel i častěji drželi míč, krátce před pauzou mohli vyrovnat, ale Seferovicovu ránu zastavilo břevno.

Národní tým se nebude vracet z Ukrajiny zklamaný. ‚Našli jsme společnou řeč,‘ říká po srazu Šilhavý

Číst článek

Hosté se dočkali v 57. minutě. Rozhodčí Brych po zhlédnutí videa posoudil sporný souboj Semeda se Zuberem jako penaltový a pokutový kop proměnil Rodríguez, i když brankář Patrício měl k míči hodně blízko.

Závěr ale znovu patřil Portugalcům a Ronaldovi. Kanonýr Juventusu Turín se nejprve v 88. minutě prosadil přízemní střelou z první a hned za další dvě minuty přidal pojistku, když se „přešlapovačkou“ zbavil bránícího Akanjiho a technicky se trefil k tyči.

Nejlepší střelec v historii portugalské reprezentace si vylepšil bilanci na 88 gólů ve 157. zápasech. Za národní tým čtyřiatřicetiletý Ronaldo zaznamenal šestý hattrick.

Final Four fotbalové Ligy národů v Portugalsku - semifinále:
Portugalsko - Švýcarsko 3:1 (1:0)
Branky: 25., 88. a 90. Ronaldo - 57. Rodríguez z pen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme