Ligová fotbalová asociace se zákazem nesouhlasí, o rozhodnutí vlády chce ještě jednat

Ligová fotbalová asociace (LFA) nesouhlasí s rozhodnutím vlády, která v rámci kroků proti šíření koronaviru od pondělí na dva týdny pozastavila i fotbalové soutěže. Podle vedení první a druhé ligy to s ohledem na vlastní přísná protiepidemiologická opatření ve fotbale nedává smysl. LFA proto chce, aby vláda ještě postoj přehodnotila.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda

Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda | Foto: Martin Sekanina / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Přestože představitelé vlády avizovali, že zpřísněná opatření se budou týkat volnočasových aktivit a nikoliv podnikatelské činnosti, ve vztahu k profesionálnímu sportu je realita odlišná,“ uvedl v tiskové zprávě předseda asociace Dušan Svoboda.

Prymula: Profesionální sport se na dva týdny zastaví, výjimku mohou mít mezistátní zápasy

Číst článek

„Je třeba si uvědomit, že profesionální sport není v žádném případě volnočasovou aktivitou, ale odvětvím, které v ČR zaměstnává tisíce osob,“ pokračoval Svoboda a dodal, že asociace se bude záležitostí zabývat v pondělí na mimořádném zasedání Ligového výboru.

Šéf LFA také doufá, že vedení prvních dvou nejvyšších soutěží se podaří přesvědčit vládu, aby postoj ještě přehodnotila. „Profesionální fotbal v Česku patří mezi nejvíce chráněná prostředí v rámci celé společnosti. Hráči i realizační týmy jsou nepřetržitě testováni a dodržují řadu přísných protiepidemiologických opatření,“ uvedl Svoboda.

„Budeme iniciovat jednání s vládními autoritami, aby svoje stanovisko přehodnotily. Jsme samozřejmě připraveni plně spolupracovat ve všech ohledech na dalším snížení rizika v našem již dnes minimálně rizikovém prostředí,“ prohlásil Svoboda.

LFA současně zdůraznila, že už nyní kluby do opatření investují nemalé finanční prostředky. Hráči i další členové klubů jsou testováni před každým zápasem, v některých týmech dokonce i častěji. K záchytu infekce i jejímu dalšímu šíření tak podle LFA dochází okamžitě.

„Všichni vnímáme hrozbu významných nárůstů nakažených osob ve společnosti. Rozumíme nutnosti na přechodnou dobu zakázat účast diváků na stadionu. Vlastní omezení konání zápasů ale dle našeho názoru postrádá opodstatnění,“ uvedl Svoboda.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme