Ligu mistrů si letos mohou zahrát jen tři Češi. Vaclík se Suchým začínají v Manchesteru

Večer začíná skupinová fáze nového ročníku fotbalové Ligy mistrů - bez českých klubů a jen se třemi českými hráči. Titul obhajuje Real Madrid, který ale bude mít několik velkých konkurentů.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík v základní části LM obstál v elitní konkurenci, s Basilejí postoupil do jarní vyřazovací části

Tomáš Vaclík v základní části LM obstál v elitní konkurenci, s Basilejí postoupil do jarní vyřazovací části | Zdroj: Reuters

Pouze Marek Suchý a Tomáš Vaclík z Basileje a Patrik Schick z AS Řím se z českých fotbalistů mohou těšit na podzimní zápasy Ligy mistrů. Slavia a Plzeň totiž nezvládly kvalifikaci a jen Evropskou ligu bude hrát také třeba Arsenal s Petrem Čechem.

„Je to škoda, že nás tam není víc. Bylo by fajn sledovat české hráče nebo český klub v Lize mistrů. Bohužel to tak momentálně je,“ mrzí podle Radiožurnálu Tomáše Vaclíka, kterého čeká ostrý start. Basilej totiž začne na hřišti Manchesteru United.

Slavia, Plzeň a Zlín si vylepší klubové rozpočty. Pomůže jim účast v Evropské lize

Číst článek

Brankář české reprezentace při té příležitosti doufá, že nedopadne jako před třemi lety na stadionu Realu Madrid, kdy dostal pět gólů, ten první navíc vlastní od spoluhráče Marka Suchého.

„Bylo to blbý, že to byl první gól, který jsem v Lize mistrů a ‚Suchoš‘ tak první dal,“ směje se Vaclík. „Tam se to sešlo, ale občas se to stane, vlastní góly padají.“

Basilej má ve skupině ještě Benfiku Lisabon a CSKA Moskva. V této konkurenci se Vaclík a spol. chtějí rvát o postup.

„A když už ne do další fáze Ligy mistrů, tak do Evropské ligy bychom určitě chtěli postoupit. Vloni se nám to nepodařilo, když jsme základní skupinu výsledkově vůbec nezvládli. Letos máme ambice postoupit dál,“ věří Vaclík.

Největšími favority soutěže jsou ale jiné kluby. Real Madrid může vyhrát potřetí za sebou, což se v novodobé historii Ligy mistrů ještě nikomu nepovedlo. Tradičně vysoké ambice mají Barcelona, Bayern Mnichov nebo Juventus Turín.

Prorazit chtějí anglické týmy. A mezi nejlepší by se chtěla zařadit také Paříž St. Germain, která za rekordní částky přivedla útočníky Neymara a Mbappého.

„Liga mistrů je pro nás obrovskou motivací. Co je naším cílem? Neřeknu to konkrétně, ale chceme být mezi nejlepšími na světě, říká trenér Unai Emery.

26. ročník Ligy mistrů začne večer první dávkou osmi zápasů skupin A až D. Soutěž vyvrcholí příští rok 26. května při finále v Kyjevě.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme