Paříž bouřlivě uvítala Messiho. ‚Chci získávat trofeje,‘ ujistila argentinská hvězda, nosit bude číslo 30

Jeden z největších přestupů fotbalové historie je skutečností, Lionel Messi je definitivně hráčem Paris Saint-Germain. Po úterním příletu do francouzské metropole a podpisu smlouvy proběhlo oficiální představení a tisková konference, na které Messi poprvé v profesionální kariéře promluvil k veřejnosti jako hráč jiného klubu než Barcelony.

Paříž (Aktualizováno: 12:31 11. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paris Saint-Germain oficiálně představilo hvězdnou posilu na tiskové konferenci, která začala v 11.00.

Messi je oficiálně hráčem Paris St.-Germain, fotbalový génius s klubem podepsal dvouletou smlouvu

Číst článek

„Je mi velkou ctí představit Lea Messiho jako hráče Paris Saint-Germain. Je to historický den pro klub i pro celý fotbalový svět,“ řekl prezident klubu Násir Chelajfí.

„Jsem šťastný, i když můj odchod z Barcelony nebyl jednoduchý. Bylo to těžké po všech těch letech, velmi emotivní,“ popisoval Messi ve své rodné španělštině.

„Chci poděkovat klubu, jak se ke mně od první chvíle chová. I jednání byla rychlá, vlastně docela jednoduchá. Svůj pobyt v Paříži si užívám od první minuty a už se nemůžu dočkat, až si poprvé zatrénuji s novými spoluhráči.“

Svůj odchod z Barcelony stvrdil definitivně v úterý, kdy podepsal s PSG dvouletou smlouvu. Ročně by si měl vydělat zhruba 35 milionů eur (asi 890 milionů korun).

V Barceloně neprodloužil plánovaný kontrakt, protože si ho katalánský klub nemůže dovolit kvůli pravidlům finančního fair play španělské ligy. Podle Chelajfího takové starosti PSG nehrozí.

„Pravidla finanční fair play jsou první věc, kterou před jakýmkoliv podpisem konzultujeme s právníky a finančním úsekem klubu. Nepodepsali bychom nikoho, koho si nemůžeme dovolit,“ řekl prezident pařížského velkoklubu.

Messiho setkání s fanoušky PSG.

„Všichni víme, že Leo je jediný hráč, který získal šestkrát Zlatý míč. Je to úžasný moment pro klub i pro fanoušky. Ale stále jsme nic nevyhráli, teď začne tvrdá práce. Máme jen nejvyšší ambice,“ ujistil Chelajfí.

„Celou svou kariéru chci vyhrávat a získávat trofeje. To je důvod, proč jsem tady,“ doplnil Messi.

Před stadionem čekaly na příjezd argentinské hvězdy tisíce fanoušků, fronty se od rána tvořily i před fanshopem PSG.

Šestinásobný držitel Zlatého míče strávil celou svou dosavadní kariéru v Barceloně. Odehrál za ni 778 soutěžních zápasů a se 672 brankami je suverénně nejlepším střelcem v klubové historii. Messi mimo jiné s Barcou vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu.

Teď ho ale čeká nová výzva. Hlavním cílem bude pro PSG získat premiérový triumf v Lize mistrů. V útoku doplní hvězdné duo Kyliana Mbappého a Brazilce Neymara, se kterým si zahrál už v Barceloně.

„Mám v týmu hodně kamarádů a krajanů, Neymar sehrál v mém příchodu také velkou roli. Je neuvěřitelné, že se teď budeme potkávat každý den. V klubu je plno dalších skvělých fotbalistů, moc se na naši spolupráci těším,“ řekl čtyřiatřicetiletý Argentinec. Zatím ale neví, zda si zahraje už v sobotním utkání proti Štrasburku.

„Po sezoně jsem měl dovolenou, teď začnu trénovat a připravovat se. Zatím nedokážu říct, kdy se vrátím na hřiště, ale budu se snažit, aby to bylo co nejdřív,“ dodal Messi na závěr tiskové konference.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme