Napravený Messi zařídil výhru nad Ekvádorem, v kvalifikaci o mistrovství světa uspěla i Uruguay

Kapitán Lionel Messi se postaral o vítězný vstup argentinských fotbalistů do opožděné kvalifikace mistrovství světa 2022. Na prázdném stadionu v Buenos Aires proměnil ve 13. minutě penaltu a zařídil vítězství 1:0 nad Ekvádorem.

Tento článek je více než rok starý.

Buenos Aires Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi se raduje z gólu

Lionel Messi se raduje z gólu | Zdroj: Reuters

Kanonýr Barcelony Messi měl mít původně stopku na jedno utkání za vyloučení na loňském mistrovství Jižní Ameriky a následné obvinění brazilských pořadatelů z korupce, ale během koronavirové pauzy Argentinci oznámili, že trest je již promlčený.

‚Jestli jsem dělal chyby, tak jen pro lepší Barcelonu.‘ Messi se snaží urovnat narušené vztahy s klubem

Číst článek

Ve čtvrtek na prázdném stadionu La Bombonera hráči slyšeli fanoušky jen z reproduktorů a po úspěšné penaltě i pokřiky Messi! Messi!.

„Byl to těžký rok pro celý svět, i pro nás Argentince. Mít možnost hrát a rozdávat lidem radost je hrozně fajn. Aspoň na chvíli zapomenou na stres,“ řekl Messi.

Sestřih ze zápasu Argentina - Ekvádor:

Prosadil se i Suárez

V úvodním z osmnácti kol uspěl i další favorit Uruguay proti Chile, a to také s pomocí své hlavní hvězdy. Luis Suárez otevřel skóre v 39. minutě rovněž z penalty, kterou sudí nařídil za hru rukou na základě upozornění videorozhodčího.

Ten zasahoval i u rozhodující trefy Maxiho Gómeze ve třetí minutě nastavení. Chilané spílali rozhodčím a kritizovali je za to, že řídili zápas jednostranně a jim penalty upřeli.

V Asunciónu se týmy Paraguaye a Peru podělily o body po remíze 2:2. Zbývající dva zápasy Brazílie – Bolívie a Kolumbie – Venezuela se budou hrát v pátek.

V úterý pak bude pro všechny kvalifikace pokračovat znovu. Na MS za dva roky v Kataru postoupí čtyři mužstva, páté sehraje interkontinentální baráž.

Kvalifikace MS 2022 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:

Buenos Aires: Argentina - Ekvádor 1:0 (1:0)
Branka: 13. Messi z pen.

Montevideo: Uruguay – Chile 2:1 (1:0)
Branky: 39. L. Suárez z pen., 90.+3 Gómez - 54. Sánchez.

Asunción: Paraguay – Peru 2:2 (0:0)
Branky: 66. a 81. Á. Romero - 52. a 85. Carrillo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme