O Messiho budoucnosti by mohlo být jasno v neděli. Ve hře je podle fotbalového útočníka Paris St. Germain

Čtyřiatřicetiletý Argentinec, který kvůli finančním pravidlům španělské ligy musel skončit v Barceloně, na nedělní poledne svolal tiskovou konferenci. Podle médií je Messi blízko novému angažmá v Paris St. Germain. List Le Parisien uvedl, že by do Paříže mohl Messi dorazit už v neděli.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi

Fotbalista už osobně volal kouči Paris Saint Germain Pochettinovi (ilustrační foto) | Foto: Vincent West | Zdroj: Reuters

Podle RMC Sport se útočník nechal slyšet, že příští sezonu může odehrát v Paris St. Germain, dohoda ale ještě neexistuje.

Messi končí v Barceloně. Nová smlouva byla na stole, k podpisu nedošlo kvůli pravidlům španělské ligy

Číst článek

Podle dřívějších informací agentury AP už Messi osobně volal kouči francouzského celku Mauriciu Pochettinovi.

V Paříži by se Messi sešel v jednom týmu například s bývalým spoluhráčem Neymarem nebo francouzskou útočnou hvězdou Kylianem Mbappém.

Donnarumma, Ramos i Wijnaldum

V aktuálním přestupovém období Paris St. Germain přivedlo brankáře Gianluigiho Donnarummu, který s Itálií opanoval evropský šampionát, dlouholetého stopera Realu Madrid Sergia Ramose a nizozemského reprezentanta Georginia Wijnalduma z Liverpoolu.

Proč po dvou dekádách končí výjimečný příběh sepětí Lionela Messiho s klubem FC Barcelona?

Číst článek

Barcelona byla s Messim, který na Camp Nou strávil celou dosavadní kariéru, domluvena na dvou variantách pokračování spolupráce. Nejprve na dvouletém kontraktu splatném v pěti letech a poté na jiné pětileté smlouvě. Ani jeden návrh s redukovaným platem však neprošel kvůli regulím finanční fair play La Ligy.

Messi byl v Barceloně od svých 13 let a poté, co se v roce 2004 přesunul do A týmu, odehrál 778 soutěžních zápasů a vstřelil 672 branek. Je tak nejlepším střelcem a v klubové historii i hráčem s nejvíce starty.

Rodák z Rosaria mimo jiné vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu, celkem s Barcelonou získal 35 trofejí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme