Messi je oficiálně hráčem Paris St.-Germain, fotbalový génius s klubem podepsal dvouletou smlouvu

Hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi se po odchodu z Barcelony dohodl na angažmá s Paris St. Germain. Klub na svých sociálních sítích nejprve zveřejnil video, které zobrazuje příchod nové posily a v úterý večer pak potvrdil, že s Messim podepsal dvouletou smlouvu. Tisková konference francouzského velkoklubu, kde bude jeden z nejlepších fotbalistů všech dob představen, proběhne ve středu.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 22:42 10. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Messi v Barceloně neprodloužil plánovaný kontrakt, protože si ho katalánský klub nemůže dovolit kvůli pravidlům finanční fair play španělské ligy.

Prezident Barcelony prozradil důvody Messiho konce. Fanoušci protestovali před stadionem

Číst článek

PSG s katarskými vlastníky byl od začátku považován za největšího adepta na získání rekordního šestinásobného držitele Zlatého míče.

Kapitán argentinské reprezentace strávil v Barceloně celou dosavadní kariéru. Odehrál za ni 778 soutěžních zápasů a se 672 brankami je suverénně nejlepším střelcem v klubové historii.

Messi mimo jiné s „Barcou“ vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu.

Fotbalista Lionel Messi dorazil na letišti v Paříži:

Podle dalších informací na twitterovém účtu PSG proběhne ve středu tisková konference, kde bude jeden z nejlepších fotbalistů všech dob oficiálně představen.

Messi už byl na odchodu z katalánského klubu před rokem po skončení sezony 2019/20, v níž Barcelona nezískala trofej a ve čtvrtfinále Ligy mistrů utrpěla debakl 2:8 od Bayernu Mnichov.

Tehdy chtěl využít klauzule ve smlouvě, ale nakonec se rozhodl zůstat, protože se s šestadvacetinásobným španělským šampionem nechtěl soudit.

Rodák z Rosaria se nyní sice s klubem a novým prezidentem Joanem Laportou údajně dohodl na novém kontraktu s nižším platem, ten však nebyl uznán, protože Barcelona s dluhem 1,173 miliardy eur a vysokými výdaji na platy hráčů nedokázala splnit regule španělského svazu. Messi na nedělní emotivní tiskové konferenci odchod z Camp Nou oplakal.

Hvězdný útok

Messi se v nabitém týmu Paris St. Germain sejde s bývalým barcelonským spoluhráčem Neymarem, dalším elitním útočníkem Kylianem Mbappém nebo obráncem Sergiem Ramosem, jenž do Paříže přišel v létě po vypršení smlouvy v Realu Madrid.

Francouzský tým trénuje Argentinec Mauricio Pochettino. Messi by si měl v PSG vydělat ročně zhruba 35 milionů eur (asi 890 milionů korun).

Pařížský velkoklub oznámil Messiho příchod v úterý večer:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme