Efekt Messi ovládá Paříž. Téměř milion prodaných dresů, skokový nárůst followerů a gesto od Ramose

Do Francie přiletěl ze Španělska teprve v úterý odpoledne, ale s nadsázkou lze říct, že fotbalista Lionel Messi obrátil Paříž vzhůru nohama. Za necelé tři dny se díky jednomu z nejlepších hráčů planety neřeší ve francouzské metropoli takřka nic jiného než jeho příchod do klubu Paris Saint-Germain. A nejen tam.

Tento článek je více než rok starý.

Video Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ještě v neděli plakal třiatřicetiletý Argentinec na tiskové konferenci v Barceloně, kde se před svými spoluhráči a funkcionáři loučil s klubem, ve kterém strávil neuvěřitelných 21 let.

Messi se v slzách po 21 letech rozloučil s Barcelonou, o své budoucnosti se ještě rozhodne

Číst článek

Katalánský celek si šestinásobného držitele Zlatého míče nemohl kvůli vysokým dluhům a španělským pravidlům finančního fair play dovolit.

V úterý už ale Messiho luxusní vůz dovezl na letiště El Prat, aby nasedl na letadlo, které ho bezpečně přepraví do více než tisíc kilometrů vzdálené Paříže.

Právě tam fotbalového kouzelníka po příletu vítaly v ulicích desítky tisíc fanoušků klubu Paris St. Germain, se kterým útočník o několik hodin později podepsal dvouletou smlouvu.

Messiho cesta z Barcelony do Paříže:

72 hodin v Paříži

Ostře sledovaný Messiho příchod do jednoho z nejbohatších evropských týmů zapříčinil hned několik událostí, které lze nejlépe vyjádřit v číslech.

Za pouhých 24 hodin zaznamenal instagramový účet PSG nárůst o téměř 4,5 milionu fanoušků, jak evidoval účet serveru Front Office Sports:

Nárůst čísel ale nezůstal pouze ve virtuální realitě. Pařížský klub prodal během podobného časového období více než 832 tisíc dresů s číslem 30, které bude na zádech jeho nový klenot nosit. Číslo prodaných trikotů bude pochopitelně dál růst.

Since Messi signed for PSG, 832,000 licensed Jersey have been sold out in less than 24hrs. Three versions were made; “vapor version”, which is the one that players use, costing $186; the “stadium version” of the home kit costing $127 and the away kit “stadium version” at $104. 🔥

16:40 – 11. 08. 2021

388 1818

„Efekt Messi“ ale kromě fanoušků evidentně ovlivnil i jeho nové spoluhráče. Například španělský obránce Sergio Ramos, který do klubu letos přišel od úhlavního barcelonského rivala Realu Madrid, nabídl Argentinci i jeho rodině ubytování, než si v Paříži zařídí vlastní domov.

„Pokud ty a tvoje rodina upřednostníte pobývat raději v domě než v hotelu, můžete zatím zůstat u mě doma,“ citoval zdroj blízký z Ramosova okolí.

Ramos navíc už předtím na své sociální sítě umístil fotografii jeho a Messiho dresu, kterou okomentoval slovy: „Koho z nás by to někdy napadlo, viď Leo?“

Jak velká nevraživost mezi oběma hráči v minulosti během jejich působení ve španělské lize panovala, si asi každý fanoušek Realu Madrid či Barcelony udělá představu vlastní. A ti ostatní si ji mohou udělat z nespočtu videosestřihů.

Messiho debut v dresu PSG může proběhnout už v sobotu 14. srpna, kdy na domácím stadionu Parc de Princes přijede na ligové utkání Štrasburk.

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme