‚Nepodložené, nedostatek respektu.‘ Messi dostal za výroky o zkorumpovaném turnaji tříměsíční stopku

Kapitán argentinské fotbalové reprezentace Lionel Messi dostal tříměsíční zákaz startu v mezistátních utkáních. Pětinásobný nejlepší fotbalista světa byl potrestán za své výroky na nedávném mistrovství Jižní Ameriky, kde obvinil brazilské pořadatele z korupce.

Asunción Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi

Lionel Messi | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: agentura Reuters

Dvaatřicetiletý útočník Barcelony navíc musí zaplatit pokutu 50 000 dolarů (1,16 milionu Kč). Messi má nyní sedm dní na to, aby se proti verdiktu odvolal, informoval v sobotu zpravodajský server BBC News.

Messi je poprvé nejlépe placeným sportovcem světa. V první stovce je nejvíc basketbalistů

Číst článek

Pokud bude trest od jihoamerické fotbalové konfederace CONMEBOL potvrzen, přijde Messi o nadcházející přátelská utkání, která Argentina sehraje v září a v říjnu s Chile, Mexikem a Německem.

Kvalifikace o postup na mistrovství světa v roce 2022 začíná Argentině v březnu příštího roku. Konfederace CONMEBOL již dříve Messimu zakázala start v prvním kvalifikačním zápase Argentiny, a sice za červenou kartu, kterou na Copa América dostal v utkání s Chile o třetí místo.

Argentina na nedávném šampionátu obsadila třetí příčku poté, co v semifinále prohrála 0:2 s pozdějšími šampiony z Brazílie a následně si v utkání o bronz poradila 2:1 s Chile. Messi duel o třetí místo kvůli červené kartě nedohrál a po obou zápasech kritizoval rozhodčí a turnaj označil za zkorumpovaný. Navíc si ani nepřišel pro medaili.

Jihoamerická fotbalová konfederace CONMEBOL uvedla, že Messiho zpochybňování poctivosti turnaje bylo „nepodložené“ a „svědčí o nedostatku respektu“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme