Disciplinární komise fotbalové asociace zahájila řízení s brněnskými kluby, policie zadržela dva muže

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) zahájila řízení s Líšní a Zbrojovkou Brno kvůli vniknutí hostujících fanoušků na hřiště v nedělním utkání druhé ligy. LFA o tom informovala v tiskové zprávě. Disciplinární řízení čeká automaticky i domácího hráče Jana Silného, který byl vyloučen po napadení jednoho z brněnských příznivců, jenž kopal do pořadatele.

Tento článek je více než rok starý.

Brno (Aktualizováno: 17:21 23. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Líšně

Fotbalisté Líšně | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: Profimedia/MAFRA

Za stavu 1:1 vtrhli v 78. minutě na trávník dva fanoušci Zbrojovky. Jeden z nich kopal do pořadatele. Domácí útočník Jan Silný se mu vydal na pomoc a agresora chytil kolem krku. Ten se po hráči následně ohnal pěstí. Rozhodčí Radek Dubravský Silného za hrubé nesportovní chování vyloučil. Brno díky Jakubu Řezníčkovi přesilovku využilo a zvítězilo 2:1.

Disciplinární komise LFA zahájila s Líšní řízení „za porušení povinnosti pořadatele v souvislosti s vniknutím neoprávněných osob na hrací plochu, výtržnostmi diváků, fyzickým napadením členů pořadatelské služby divákem a vhazováním předmětů na hrací plochu“.

U Zbrojovky se jedná o „nesportovní chování fanoušků v podobě výtržností, fyzické napadení členů pořadatelské služby, vniknutí na hrací plochu a vhazování předmětů na hrací plochu“. Brnu navíc hrozí trest i kvůli porušení protikoronavirového protokolu LFA, jelikož po zápase nebyly dodrženy rozestupůy mezi hráči a fanoušky.

Nedělními událostmi v Brně se disciplinární komise bude zabývat na čtvrtečním zasedání. Podle disciplinárního řádu Fotbalové asociace ČR (FAČR) hrozí tomu, kdo se při utkání dopustil tělesného napadení soupeře, spoluhráče, trenéra nebo jiné osoby, zákaz činnosti až na dva měsíce, nebo pokuta až do výše 25 000 korun.

Drama v druhé lize. Brněnské derby narušili fanoušci, hráč Líšně jednoho chytil kolem krku a byl vyloučen

Číst článek

Pokud by ale disciplinární komise LFA shledala, že se Silný dopustil vážnějšího prohřešku, hrozil by mu zákaz činnosti až na šest měsíců, popřípadě i pokuta až do výše 50 000 korun.

Jihomoravská policie za vniknutí na hrací plochu zadržela dva muže. „V nejbližší době bude rozhodnuto o právní kvalifikaci. Před námi je vyhodnocení záznamů ze zápasu, provedení výslechů. Vyhodnocujeme, čeho se dopustili. Podle toho jim budeme klást za vinu konkrétní trestní čin, podle toho, jak vyhodnotíme veškeré stopy,“ řekl ČTK policejní mluvčí David Chaloupka.

Zbrojovka chování svých příznivců odsoudila. „Neschvalujeme dnešní incident a nesouhlasíme s podobným chováním, které na stadiony nepatří. Jako hostující klub v tuto chvíli vyčkáváme na výsledky šetření Ligové fotbalové asociace a Policie ČR, po vyhodnocení těchto šetření přistoupíme k dalším krokům,“ uvedl klub v prohlášení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme