Liverpool přišel s Burnley o dlouhou domácí sérii. ‚Bylo by hloupé se bavit o titulu,‘ říká Klopp

Fotbalisté Liverpoolu rekord v domácí neporazitelnosti v Premier League nepřekonají. Jejich domácí tvrz na Anfieldu padla po 68 zápasech, a to překvapivě po porážce 0:1 s trápícím se Burnley. Trenéra Jürgena Kloppa ale může ještě víc zneklidňovat fakt, že se obhájcům titulu začíná povážlivě vzdalovat čelo tabulky. „Neskórovali jsme čtyři zápasy v řadě a měl bych tady mluvit o boji o titul? To by bylo hloupé,“ řekl německý kouč.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp | Foto: PETER POWELL | Zdroj: Reuters

Psal se 23. duben 2017, když Liverpool doma naposledy padl 1:2 s Crystal Palace. Od té doby bral na Anfieldu vždy minimálně bod. Rekordní 86 zápasů trvající sérii Chelsea ale Reds prozatím nepřekonají.

West Ham v novém roce válí, k vítězství nad West Browmwichem přispěl asistencí obránce Coufal

Číst článek

„Není to nejšťastnější období našich životů. Bylo by ale laciné svádět všechno na smůlu. Není to o celkovém výkonu, v klíčových okamžicích volíme špatná řešení, to je náš největší problém. Aby se mohli hráči správně rozhodovat, musí být v pohodě a samozřejmě musí mít ode mě správné informace,“ řekl Klopp pro klubový web.

Jeho svěřenci nevyhráli páté ligové utkání v řadě, úřadující šampioni navíc podlehli Burnley na svém hřišti poprvé od roku 1974. Tým českého útočníka Matěje Vydry se přitom letos trápí a je až na 16. místě tabulky.

„V minulosti jsme porazili Burnley, i když jsme měli menší držení míče než dnes, méně střel, méně příležitostí. Dnes jsme vyhrát nedokázali, je to moje chyba,“ podotkl německý kouč.

Střelecké trápení

Nejen že Liverpool ztrácí na vedoucí Manchester United už šest bodů, ale vyhlášený útok v čele se Sadiem Maném a Muhammadem Salahem čeká na gól už čtyři utkání. Během nich vyslal na bránu soupeře až neuvěřitelných 87 střel.

„Teď tu sedíme po porážce s Burnley, neskórovali jsme tři nebo čtyři zápasy v řadě, ani nevím, a měl bych tady mluvit o boji o titul? To by bylo hloupé. Musíme zkrátka vyhrávat zápasy, o tom fotbal vždycky byl. K tomu ale potřebujeme góly,“ dodal Klopp.

Opačné pocity pochopitelně zažívali hráči Burnley. A zejména útočník Ashley Barnes, který v 83. minutě rozhodl z pokutového kopu svou jubilejní brankou v dospělém fotbale.

„Rozhodl jsem se už před penaltou, kam míč pošlu. Vyšlo to dokonale. Dát stý gól kariéry na Anfieldu a zařídit tím výhru nad obhájci titulu, to je něco speciálního,“ uvedl pro klubový web jediný střelec zápasu.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme