Liverpool začal bezbrankovou remízou v derby s Evertonem. Chelsea předvedla bleskový obrat

Fotbalisté Liverpoolu se přiblížili k zisku anglického ligového titulu bezbrankovou remízou v utkání 30. kola na hřišti městského rivala Evertonu. Chelsea otočila zápas na hřišti Aston Villy a díky slepeným brankám v druhém poločase zvítězila 2:1. Rovněž Newcastle zvládl premiéru po restartu soutěže a na domácím hřišti porazil Sheffield United 3:0.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Evertonu Jordan Pickford chytá míč v derby proti Liverpoolu

Brankář Evertonu Jordan Pickford chytá míč v derby proti Liverpoolu | Foto: AP/Peter Powell | Zdroj: ČTK

Liverpoolu v utkání chyběly dvě opory. Celý zápas na lavičce zůstal s 16 trefami nejlepší střelec týmu Muhammad Salah, kvůli zranění se pak ani do zápasové nominace nedostal levý bek „Reds“ Andrew Robertson. I bezbranková remíza však Liverpoolu přiblížila první ligový triumf po 30 letech, k jistotě mu v osmi zbývajících kolech schází pět bodů.

‚Itálie je na fotbal připravená.‘ Bez Balotelliho a s velkou ztrátou, Matějů se ale chce porvat o záchranu

Číst článek

Sestupem ohrožená Aston Villa se ujala vedení proti favoritovi těsně před poločasem. Z malého vápna vsítil první gól v Premier League obránce Kortney Hause.

Chelsea otočila utkání po přestávce: v rychlém sledu se po centru trefil Christian Pulisic a následně z otočky uvnitř pokutového území Olivier Giroud. Ten tak skóroval v každém z posledních šesti ligových utkání, do kterých proti týmu z Birminghamu nastoupil.

Zápas Newcastlu se Sheffieldem ovlivnilo vyloučení obránce hostů Johna Egana, který dostal v 50. minutě druhou žlutou kartu. Newcastle přesilovku během pěti minut proměnil ve vedoucí gól poté, co chybu obránce v pokutovém území využil Allan Saint-Maximin.

Domácí v dalších minutách zvýšili tlak, z nějž pramenily branky Matta Ritchieho a Joelintona. Sheffield nevyužil možnost posunout se na pátou pozici, znamenající účast v Evropské lize.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Newcastle - Sheffield United 3:0 (55. Saint-Maximin, 69. Ritchie, 78. Joelinton), Aston Villa - Chelsea 1:2 (43. Hause - 60. Pulisic, 62. Giroud), Everton - Liverpool 0:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme