Ronaldo a Messi se potkají v základní skupině Ligy mistrů. Nejlepším hráčem Evropy je Lewandowski

Čtvrteční los Ligy mistrů rozhodl o tom, že v základní skupině G dojde na souboj Cristiana Ronalda z Juventusu Turín a Lionela Messiho z Barcelony. Brankář Tomáš Vaclík si s fotbalisty Sevilly zahraje ve skupině E proti Chelsea, Krasnodaru a Rennes. V Ženevě byla také vyhlášena anketa UEFA o nejlepšího fotbalistu Evropy za sezonu 2019/20. Vítězem se stal polský útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski.

Ženeva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohár pro vítěze Ligy mistrů na losu osmifinálových dvojic.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů | Foto: Denis Balibouse | Zdroj: Reuters

Obhájce titulu Bayern Mnichov se ve skupině A představí proti Atléticu Madrid, Salcburku a Lokomotivu Moskva. Útočník Michael Krmenčík se s Bruggami ve skupině F střetne se Zenitem Petrohrad, Dortmundem a Laziem Řím.

Končí Uhrin v Rumunsku? Klub Gaz Metan Medias ho suspendoval. ‚Důvody mi nejsou jasné,‘ říká trenér

Číst článek

Vaclík si v základních skupinách Ligu mistrů v minulosti zahrál třikrát s Basilejí, odkud v roce 2018 zamířil do Sevilly. S andaluským celkem ji okusí poprvé, jelikož úřadující vítěz Evropské ligy se v hlavní fázi představí po třech letech.

Český tým v základní skupině po dvou sezonách chybí. Plzeň v nemistrovské části vypadla ve 2. předkole s nizozemským Alkmaarem, Slavia ve 4. předkole mistrovské části nestačila na dánský Midtjylland. Ten ve skupině D vyzve Liverpool, Ajax Amsterodam a Bergamo.

Program základních skupin Ligy mistrů začne 20. října. Finále se uskuteční 29. května 2021 na Atatürkově olympijském stadionu v Istanbulu. V Turecku se mělo závěrečné utkání uskutečnit už v květnu tohoto roku, kvůli pandemii koronaviru se ale Liga mistrů dohrála turnajovým způsobem v srpnu v Lisabonu.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

  • Skupina A: Bayern Mnichov, Atlético Madrid, Salcburk, Lokomotiv Moskva.
  • Skupina B: Real Madrid, Šachtar Doněck, Inter Milán, Mönchengladbach.
  • Skupina C: Porto, Manchester City, Olympiakos Pireus, Olympique Marseille.
  • Skupina D: Liverpool, Ajax Amsterodam, Atalanta Bergamo, Midtjylland.
  • Skupina E: Sevilla (Vaclík), Chelsea, FK Krasnodar, Rennes.
  • Skupina F: Zenit Petrohrad, Dortmund, Lazio Řím, Bruggy (Krmenčík),
  • Skupina G: Juventus Turín, Barcelona, Dynamo Kyjev, Ferencváros Budapešť.
  • Skupina H: Paris St. Germain, Manchester United, Lipsko, Istanbul Basaksehir.

Evropským králem je Lewandowski

Robert Lewandowski získal prestižní ocenění poprvé v kariéře. V hlasování předčil klubového spoluhráče brankáře Manuela Neuera a záložníka Manchesteru City Kevina de Bruyneho.

‚Fotbal na sobě páchá sebevraždu.‘ Penalta v Dánsku byla podle pravidel, Příhoda by jednal jinak

Číst článek

Dvaatřicetiletý Lewandowski, který si v minulém ročníku s 55 góly vylepšil osobní maximum, navíc vyhrál i cenu pro nejlepšího útočníka.

Bavorskému gigantovi pomohl v předchozí sezoně k triumfu v Lize mistrů, bundeslize a Německém poháru. Skvěle Bayern načal i tento ročník, v němž ovládl Superpohár UEFA a německý Superpohár.

Poprvé v historii ocenění, které se uděluje od roku 2011, chyběli v elitní trojici hvězdní Lionel Messi z Barcelony a Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín.

Mnichovský celek ovládl i další kategorie. Nejlepším gólmanem byl zvolen Neuer, obráncem Joshua Kimmich a trenérem Hans-Dieter Flick. Suverenitu Bayernu narušil pouze De Bruyne, který byl oceněn jako nejlepší záložník.

Cenu prezidenta UEFA převzal bývalý kanonýr Chelsea Didier Drogba. Nejlepší fotbalistkou se stala dánská útočnice Pernille Hardenová z Chelsea.

Nejlepší hráče vybíralo 80 trenérů klubů, které v uplynulém ročníku startovaly ve skupinách Ligy mistrů (32) a Evropské ligy (48), a 55 novinářů za každou členskou zemi UEFA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme