Je to splněný sen, řekl trenér Trpišovský poté, co pro jeho Slavii vylosovali Chelsea

Los čtvrtfinále Evropské ligy ve švýcarském Nyonu určil, že soupeřem českého klubu bude londýnská Chelsea. Fotbalová Slavia tak mohla začít znovu slavit. Čeká ji souboj s vítězem soutěže z roku 2013.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK
Přehrát

00:00 / 00:00

Slávisté po losu čtvrtfinále EL

„Je to ta první volba, kterou jsme všichni chtěli. Mluvil jsem o tom několikrát, že jsme si přáli dostat se do Anglie. S realizačním týmem to pro nás bude 33. zápas v Evropě, vždy jsme si to přáli a teď se nám to vyplnilo. Všichni jsme si přáli, aby to byla odměna pro všechny ty lidi. Pro celou Slavii to bude obrovský svátek. Nikdo už z historie nevymaže, že v Praze byla Chelsea a hrála v Edenu,“ prohlásil trenér Slavie Jindřich Trpišovský pro Radiožurnál.

Je to Chelsea. Slavii čeká ve čtvrtfinále Evropské ligy anglický velkoklub

Číst článek

Radost po losu měl také záložník Miroslav Stoch, který v minulosti právě v Chelsea hrál: „Jsem rád, že je to Chelsea. Bude to extrémně náročné. Odmalička jsem fanouškem Chelsea. Sleduju její výsledky a dá se říci, že i všechny zápasy. Bude to strašně těžké, ale myslím, že se bude na co dívat.“

První čtvrtfinálový duel s Chelsea odehrají fotbalisté Slavie na domácím hřišti ve čtvrtek 11. dubna a trenér Jindřich Trpišovský je rád, že se začne právě v Edenu: „Trochu si je tady doma osaháme. Hlavně se ale těšíme na Stamford Bridge. Je to splněný sen a jsme strašně šťastní,“ dodal Trpišovský.

Odveta čtvrtfinále Evropské ligy se bude hrát v Londýně ve čtvrtek 18. dubna. Pokud by Slavia postoupila dále, čekal by ji lepší z dvojice Benfika Lisabon - Eintracht Frankfurt.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme