‚Hráči mysleli, že jsem zdravý, ale nejsem.‘ Trenér nizozemských fotbalistů van Gaal se léčí s rakovinou

Trenér nizozemských fotbalistů Louis van Gaal v televizním rozhovoru přiznal, že se léčí s rakovinou prostaty. Zkušený kouč to řekl v televizním pořadu Humberto. I přes vážnou nemoc chce však sedmdesátiletý trenér vést národní tým na světovém šampionátu v Kataru.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterodam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Louis van Gaal

Trenér Louis van Gaal | Zdroj: Reuters

„Jako trenér národního týmu jsem musel v noci několikrát odejít do nemocnice, aniž by to hráči doteď zjistili. Mysleli si, že jsem zdravý, ale nejsem,“ uvedl Van Gaal.

Tvrdík je po onkologickém operačním zákroku, informuje Slavia. Čtyři měsíce nesmí pracovat

Číst článek

„Na rakovinu prostaty neumřete, alespoň ne z devadesáti procent případů. Měl jsem ale dost agresivní formu,“ doplnil.

Bývalý trenér Bayernu Mnichov, Barcelony nebo Manchesteru United přiznal, že už absolvoval pětadvacetkrát léčbu ozařováním.

„V nemocnici mě ošetřovali přednostně. Pouštěli mě zadními dveřmi a úžasně se o mě starali,“ prozradil. Nedávno měl také pozitivní test na koronavirus, přesto v úterý vedl Nizozemce v přípravě proti Němcům v Amsterodamu.

Former Manchester United manager Louis van Gaal has announced on Dutch TV show Humberto that he is battling prostate cancer.

Get well soon🙏

00:09 – 04. 04. 2022

1 5

Bohatá kariéra

Van Gaal je jedním z nejúspěšnějších fotbalových trenérů, získal dvacet velkých trofejí s Ajaxem, Barcelonou či Bayernem. Nizozemskou reprezentaci vede již potřetí po letech 2000–2002 a 2012–2014.

Na mistrovství světa v Brazílii 2014 dovedl tým k bronzu. Opětovně se mužstva ujal loni v létě místo Franka de Boera, jenž rezignoval po prohře s Čechy v osmifinále Eura.

Trojnásobní vicemistři světa Nizozemci se na světovém šampionátu objeví po osmi letech. Ve skupině A se utkají Katarem, Senegalem a Ekvádorem.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme