Baník odvolal po remíze s Teplicemi trenéra Kozla. Tým povede kouč béčka Smetana

Fotbalisty Ostravy už nevede Luboš Kozel. Vedení klubu ho odvolalo po sobotní remíze s Teplicemi. Přípravou týmu byl pověřen trenér béčka Ondřej Smetana, který tým povede s bývalými dlouholetými hráči Baníku Václavem Daňkem a Ivem Stašem. S Kozlem skončil i asistent Ivan Kopecký, druhý asistent Jan Baránek mladší i trenér gólmanů Vít Baránek naopak u mužstva zůstávají.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baník po zimní přestávce z devíti odehraných zápasů v lize dvakrát vyhrál, ale především herní projev týmu zaostával za očekáváním. Po špatných výkonech proti Pardubicím a Teplicím klub sáhl ke změně.

Plzeň udolala Brno, trefil se jubilant Beauguel. Jablonec je po výhře v Opavě znovu čtvrtý

Číst článek

„Domníváme se, že jsme trenérskému týmu vytvořili dostatečně dlouhý prostor pro koncepční práci. Nelze si ale nepřiznat, že výkony a hra týmu měly sestupnou tendenci, místo aby to bylo naopak. Věřili jsme, že po vítězné sérii v prosinci tým nabral sebevědomí, konečně se nastartuje a půjdeme postupně nahoru i herně, ale po zimní pauze znovu nastal celkový pokles. Je evidentní, že tým je v útlumu a my mu potřebujeme dát nějaký stimul, což je hlavní příčina této změny," uvedl v prohlášení sportovní ředitel klubu Alois Grussmann.

Kozel působil v Ostravě od loňského ledna, post opouští po čtrnácti měsících. Baníku momentálně patří deváté místo. Na pohárovou čtvrtou příčku mu schází už devět bodů.

„Byl bych nerad, aby to vyznělo, že za vše mohou trenéři. Tak to není. Luboš Kozel se svým týmem tady odvedl dobrou práci, výkon na trávníku nakonec vždy odvádí konkrétní hráči. My si ve zbytku sezony musíme vypracovat důkladnou analýzu celého hráčského kádru, a to nejen ve smyslu sportovní složky výkonu, ale i nastavení hráčů ve vztahu k Baníku,“ dodal Grussmann.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme