Náhrada za Benzemu? Srbský útočník Jović přestoupí z Frankfurtu do Realu Madrid

Talentovaný srbský fotbalista Luka Jovič přestoupí z Frankfurtu do Realu Madrid, kde má připravenu šestiletou smlouvu. Podle španělského deníku As zaplatí „Bílý balet“ za jednadvacetiletého útočníka 60 milionů eur (1,5 miliardy korun), přičemž 12 milionů eur z této částky dostane předchozí Jovićův zaměstnavatel Benfica Lisabon.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský kanonýr Luka Jović

Srbský kanonýr Luka Jović | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters


Eintracht na prodeji Joviće i tak výrazně vydělá. Účastník loňského mistrovství světa dosud ve Frankfurtu z Benficy pouze hostoval a teprve před dvěma týdny vedení německého klubu uplatnilo opci. Údajně za sedm milionů eur hráče získalo na přestup a zavázalo si ho kontraktem do roku 2023.

Do Frankfurtu přišel čtyřnásobný srbský reprezentant Jovič na hostování z Lisabonu v létě roku 2017. V minulé sezoně se trefil ve 22 bundesligových zápasech osmkrát. V tomto ročníku zazářil v německé nejvyšší soutěži 17 brankami a dalších devět přidal v Evropské lize, naposledy ve čtvrtek při domácí remíze 1:1 s Chelsea v prvním semifinálovém duelu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme