Čeští fotbalisté musí uhlídat Modriće. ‚Pro mě je jeden z nejlepších hráčů na světě,‘ říká Vaclík

Čeští fotbalisté v pátek nastoupí ke druhému zápasu na mistrovství Evropy. Pokud na stadionu v Glasgow porazí úřadující vicemistry světa Chorvaty, s předstihem si zajistí postup ze skupiny. K tomu národní tým bude potřebovat uhlídat největší hvězdu soupeře – chorvatského kapitána a záložníka Realu Madrid Luku Modriće.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán chorvatské reprezentace Luka Modrič

Kapitán chorvatské reprezentace Luka Modrič | Foto: Laurence Griffiths | Zdroj: Reuters

Do Realu Madrid přestoupil Modrić před devíti lety z Tottenhamu a za španělský velkoklub odehrál víc než 250 soutěžních zápasů a pomohl mu mimo jiné ke dvěma španělským titulům a čtyřem triumfům v Lize mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté budou muset ubránit hvězdu Chorvatů Modriće. Více si poslechněte v reportáži Lukáše Michalíka

„Modrić je skvělý hráč, ukazuje to v Realu Madrid každou sezonu, má nejvíc startů za chorvatský národní tým a hra na něm stojí. Takže nás určitě čeká konfrontace se světovou extratřídou. Pro mě je Luka Modrić jeden z nejlepších hráčů na světě,“ přiznává pro Radiožurnál reprezentační gólman Tomáš Vaclík, který proti Realu s Modričem nastupoval ve španělské lize se Sevillou.

Individuálně nejúspěšnější období prožil kreativní středopolař v roce 2018, kdy s Realem vyhrál Ligu mistrů a Chorvatům pomohl do finále světového šampionátu v Rusku. Navzdory porážce s Francií se stal Modrić hráčem turnaje a později získal i Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

„Hrát v Realu takovou dobu v základní sestavě a být druhý na světě, tak je to megastar. Je to hráč, který pracuje pro tým. Samozřejmě ty roky se nedají zastavit, ale pořád je to platný a týmový hráč,“ říká na adresu pětatřicetiletého záložníka bývalý trenér národního týmu Ivan Hašek.

Věřím, že jsme schopni s Chorvaty držet krok, uhlídat je a nedat jim prostor, říká Šilhavý

Číst článek

Chorvatům vstup do Eura nevyšel podle představ, po prohře s Anglií teď nutně potřebují bodovat a pro úspěch v zápase s Českem pro ně bude důležitý právě výkon Modriće.

„Když je s balonem, tak musíme být všichni ostražití, protože dokáže vymyslet finální přihrávky. Je prostě výborný směrem dopředu, tvůrce hry. Co by na něj mohlo platit, je nenechat ho dýchat, pořád být u něj a nenechat ho hrát,“ dodává reprezentační záložník Tomáš Holeš.

Čeští fotbalisté nastoupí proti Chorvatsku v pátek v 18 hodin. Radiožurnál i Radiožurnál Sport nabídnou celý zápas v přímém přenosu nebo jej můžete sledovat v online reportáži serveru iROZHLAS.cz.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme