Slávista Masopust je do konce sezony mimo hru, tvrdí trenér Trpišovský. Zranění třísla je vážnější

Fotbalista Lukáš Masopust bude pražské Slavii podle trenéra Jindřicha Trpišovského chybět do konce sezony. Důvodem je zranění třísla, které si devětadvacetiletý záložník přivodil během úterního přátelského utkání národního týmu ve Walesu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Masopust

Lukáš Masopust | Zdroj: Reuters

Masopust při remíze českého celku v Cardiffu 1:1 odehrál 62 minut a pak musel být kvůli zranění střídán.

Fotbalisté v přípravném utkání ve Walesu remizovali 1:1, trefu českého týmu obstaral Souček

Číst článek

Slavia ve středu ostře zkritizovala za jeho nasazení vedení reprezentace, jemuž vyčetla, že jednu z klubových opor nešetřilo po čtvrtečním utkání semifinále o mistrovství světa ve Švédsku. Národní tým se ohradil a upozornil, že sám Masopust chtěl nastoupit.

Lékaři podle prvotních prognóz odhadovali zhruba šestitýdenní absenci, což by znamenalo, že by Masopust teoreticky mohl stihnout jedno nebo dvě kola ligové nadstavby. Následně jsou v červnu ještě na programu čtyři reprezentační zápasy Ligy národů.

Podle Trpišovského je ale vyloučeno, že by se Masopust na závěr sezony ještě mohl vrátit.

„Má velkou modřinu v tříselné oblasti. Nemá moc cenu se bavit o šesti týdnech, je to stoprocentně vyřazení do konce sezony. Pokud se zapojí do letní přípravy, budeme rádi,“ řekl Trpišovský klubové televizi.

„Je to vážnější zranění, které navázalo na to, že nebyl úplně v pořádku. Nějaké problémy ho provázely v minulosti. Bohužel ty dva (reprezentační) zápasy během té krátké doby ho asi dohnaly. Lukáš je hráč, který jde každou vteřinu na hřišti na 100 procent, přes závit, což sje mu teď stalo osudným,“ dodal Trpišovský.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme