‚Island je přívětivý soupeř, ale nebude to nic lehkého.‘ Lvíčata věří, že je v baráži fanoušci podpoří

Chtěli by být jako Milan Baroš nebo Petr Čech před dvaceti lety. K tomu se musí nejdřív čeští fotbalisté do 21 let dostat na mistrovství Evropy. Svého barážového soupeře v boji o šampionát, který předchozí generace v roce 2002 vyhrála, už znají.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace do 21 let

Fotbalová reprezentace do 21 let | Zdroj: Profimedia

Kdo ještě nikdy nebyl na Islandu a chtěl by to spojit s návštěvou fotbalového zápasu, má ideální příležitost. Právě Island je soupeřem české jednadvacítky v baráži o mistrovství Evropy. Zářijový dvojzápas rozehrají česká „Lvíčata“ na stadionu soupeře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi půjdou čeští fotbalisté do 21 let k barážovému dvojzápasu s Islandem

„Doufám, že nás lidi v Česku při domácím utkání lidi podpoří, protože na Islandu ta podpora určitě nebude taková a budeme daleko od domova. Věřím, že lidi se do toho opřou a trochu nás potlačí za tím, abychom to urvali,“ zve fanoušky jeden z reprezentantů Adam Gabriel.

Kdyby někdo chtěl přece jen letět na Island, do kalendáře ať si napíše 19. září, doma pak nastoupí česká jednadvacítka o osm dní později, tedy 27. září.

V barážovém dvojzápase bude usilovat o čtvrtou účast z posledních pěti šampionátu.

„Island je myslím přívětivý soupeř. Bude to hlavně o našem výkonu, jak k tomu přistoupíme a určitě to nebude nic lehkého. Budeme to muset zvládnout, když chceme pomýšlet na mistrovství Evropy,“ říká k soupeři pro baráž Martin Vitík.

20 let od triumfu

Na mezinárodní úrovni uspěla česká jedenadvacítka v roce 2002, na což se nezapomnělo ani v Nyonu při losování.

Ano, česká Lvíčata vyhrála Euro před dvaceti lety. V brance s Petrech Čechem, v sestavě dále třeba s Milanem Barošem, Zdeňkem Grygerou nebo Rudolfem Skácelem.

Teď si jméno budou chtít jméno udělat další generace. Cesta vede nejprve přes zářijovou baráž proti Islandu.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme