Fotbalovou jednadvacítku čeká v baráži o evropský šampionát soupeř z Islandu

Čeští fotbalisté do 21 let se v play-off kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v příštím roce utkají s Islandem. Baráž se uskuteční od 19. do 27. září, svěřenci trenéra Jana Suchopárka rozehrají dvojzápas venku. Rozhodl o tom úterní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Aktualizováno: 13:48 21. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Čvančara

Tomáš Čvančara | Zdroj: Profimedia

Český tým do play-off prošel z druhého místa v kvalifikační skupině, v níž nestačil pouze na vítěznou Anglii.

Čtyři zápasy, čtyři výhry. ‚Hráči jsou pracovití, přináší to ovoce,‘ pochvaluje si Suchopárek

Číst článek

„Lvíčata“ budou usilovat o čtvrtou účast na Euru z posledních pěti šampionátů, vloni mladíci na závěrečném turnaji vypadli ve skupině. V roce 2002 Češi mistrovství jednadvacítek vyhráli.

Nadcházející šampionát budou od 21. června do 8. července příštího roku společně hostit Rumunsko a Gruzie, které mají účast coby pořadatelské země jistou.

V kvalifikaci si postup zajistilo devět vítězů jednotlivých skupin Anglie, Belgie, Francie, Itálie, obhájce titulu Německo, Nizozemsko, Norsko, Portugalsko a Španělsko a nejlepší celek z druhých míst Švýcarsko.

Na zbylou osmičku celků z druhých příček včetně českého mužstva čeká play-off. Suchopárkův výběr byl při losu vytažen až jako poslední a už měl jistotu, že narazí na Island.

Poslední vzájemný duel v březnu 2019 v rámci přípravy ve Španělsku skončil 1:1. V kvalifikaci o Euro 2011 dvakrát zvítězil český tým stejně jako v bojích o šampionát v roce 2002.

Islanďané v uplynulé kvalifikační skupině nestačili jen na první Portugalsko. V 10 zápasech si připsali pět výher, tři remízy a dvě porážky a získali 18 bodů, o čtyři méně než Suchopárkův celek. Na loňském mistrovství Evropy Island vypadl stejně jako Češi ve skupině, předtím na závěrečném turnaji 10 let chyběl.

Los play-off:

Island - ČR, Chorvatsko - Dánsko, Slovensko - Ukrajina, Irsko - Izrael.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme