Lvíčata slaví postup na Euro, českým fotbalistům do 21 let pomohla prohra Skotska v Řecku

Čeští fotbalisté do 21 let si příští rok zahrají na mistrovství Evropy. Postup z prvního místa kvalifikační skupiny výběru trenéra Karla Krejčího zajistila úterní ztráta Skotska, které prohrálo 0:1 v Řecku. Šampionát se uskuteční příští rok v Maďarsku a Slovinsku.

Atény (Aktualizováno: 19:07 17. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi zakončili kvalifikaci už v pátek s bilancí šesti výher, tří remíz a jediné porážky. Na druhém místě, z nějž na Euro projde pět nejlepších celků z devíti skupin, skončilo se ztrátou jednoho bodu Chorvatsko.

Bucha o opakované penaltě proti Řecku: Cítil jsem zodpovědnost, nedat ji, tak mě asi ostatní sežerou

Číst článek

Skotsko, které jako jediné mohlo v případě úterního vítězství z první příčky Čechy sesadit, skončilo o další dva body zpět třetí.

Jednadvacítka se na mistrovství Evropy představí po čtyřleté přestávce a soupeře pro základní skupinu se dozví při losu 10. prosince.

Naposledy si na Euru čeští fotbalisté zahráli v roce 2017 v Polsku, kde nepostoupili ze základní skupiny. V roce 2019 národní tým neuspěl v kvalifikaci.

Šampionát v Maďarsku a Slovinsku se původně měl hrát obvyklým systémem loni v létě, ale kvůli pandemii koronaviru se formát změnil.

Nově se šestnáct účastníků od 24. do 31. března utká ve čtyřech základních skupinách, z nichž vždy dva nejlepší celky projdou do osmičlenného play off, které se uskuteční od 31. května do 6. června.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme