Lyon a Besiktas v podmínce. Za výtržnosti fanoušků hrozí klubům vyloučení z evropských pohárů

Evropská fotbalová asociace UEFA potrestala kluby Lyonu a Besiktase. Oba celky dostaly dvouletou podmínku za incident v hledišti, kvůli kterému jejich vzájemný souboj Evropské ligy před šesti dny začal se zpožděním 45 minut. Každý klub zároveň musí zaplatit pokutu 100 tisíc eur.

Nyon/Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci fotbalového Lyonu vtrhli na hřiště po druhé vstřelené brance svého týmu

Fanoušci fotbalového Lyonu vtrhli na hřiště po druhé vstřelené brance svého týmu | Zdroj: Reuters

Minulý čtvrtek měl čtvrtfinálový zápas fotbalové Evropské ligy odstartovat v Lyonu ve 21:05. Nakonec ale kvůli výtržnostem v hledišti začal až deset minut před desátou. UEFA podle očekávání incident řešila a den před odvetou obou celků v Instanbulu vyřkla konečný výrok.

Lyon i Besiktas budou potrestáni zákazem účasti v evropských klubových soutěžích v jedné sezoně. Na tento trest se ale vztahuje dvouletá podmínka. Pokud tedy v následujících 24 měsících ani jeden klub neprovede nic proti pravidlům, trest se konat nebude.

UEFA trestala pořadatelský Lyon za nedostatečnou organizaci, pyrotechniku v hledišti a vniknutí fanoušků na hřiště po druhé brance domácího týmu. Podobné odůvodnění si vyslechl také turecký klub. Místo nedostatečné organizace se však jeho fanoušci provinili házením předmětů na trávník. Zbytek prohřešků zůstal totožný.

Pokuta sto tisíc eur je bezpodmínečná a zaplatit ji tak musí oba celky. Ty zítra čeká odveta v bouřlivém prostředí Istanbulu. Besiktas si z Francie přivezl porážku 1:2.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme