Česko - Rumunsko 4:1. Česká reprezentace v malém fotbale ovládla mistrovství Evropy

Čeští reprezentanti v malém fotbale drží tituly mistrů světa i Evropy. Šampionát starého kontinentu poprvé v historii vyhráli v Kyjevě, když ve finále porazili šestinásobné mistry z Rumunska 4:1.

Tento článek je více než rok starý.

Kyjev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští reprezentanti v malém fotbale vyhráli mistrovství světa

Čeští reprezentanti v malém fotbale drží tituly mistrů světa i Evropy. | Foto: Asociace malého fotbalu České republiky | Zdroj: https://www.facebook.com/AsociaceMalehoFotbaluCeskeRepubliky/

Reprezentace v malém fotbale porazila ve finále Rumunsko 4:1 a poprvé v jeho devítileté historii vyhrála mistrovství Evropy. Tým trenéra Stanislava Bejdy navíc vyhrál i poslední mistrovství světa v Tunisku.

Reprezentace v malém fotbale bude hrát finále mistrovství Evropy, Anglii rozstřílela 5:0

Číst článek

V Kyjevě na začátku finále hustě pršelo, jenže déšť Čechům vůbec nevadil. Neuběhly ani dvě minuty, když se k míči na polovině hřiště dostal Jan Koudelka, navedl si ho na střed a vystřelil přesně k tyči.

Krátce před polovinou prvního poločasu si i přes těsné objetí soupeře našel míč po rohovém kopu Ondřej Paděra a dal svůj pátý gól na šampionátu.

Do druhého poločasu nastoupili Rumuni aktivněji, i gólman Amarinei se vysouval a útočnou polovinu a zkoušel střílet. Jejich tlak ale ve 32. minutě otupil Roman Koudelka, který si zpracoval dlouhý centr, zasekl a téměř z nulového úhlu zvýšil ranou pod břevno na 3:0.

Soupeři vzápětí snížili, když signál po přímém kopu využil Nemitanua, jenže třígólový náskok vrátil české reprezentaci Ondřej Paděra, který se se šesti góly stal nejlepším českým střelcem turnaje.

Čeští reprezentanti vyhráli finále mistrovství Evropy nad jeho šestinásobnými vítězi Rumuny 4:1 a získali první zlaté medaile.

Mistrovství Evropy v malém fotbalu v Kyjevě:
Finále:
ČR - Rumunsko 4:1 (2:0)
Branky: 2. a 32. Koudelka, 9. a 35. Paděra - 34. Nemitanu.

O 3. místo:
Kazachstán - Anglie 2:0 (1:0).

Semifinále:
ČR - Anglie 5:0 (4:0)
Branky: 12. a 34. Paděra, 14. Sodoma, 17. Demeter, 20. Polák.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme