Reprezentace v malém fotbale bude hrát finále mistrovství Evropy, Anglii rozstřílela 5:0

Čeští reprezentanti v malém fotbale budou hrát na mistrovství Evropy v Kyjevě o zlato. Úřadující mistři světa porazili v semifinále Anglii jednoznačně 5:0 a v boji o titul je čekají Rumuni.

Kyjev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští reprezentanti v malém fotbale budou na ME hrát finále

Čeští reprezentanti v malém fotbale budou na ME hrát finále | Zdroj: https://www.facebook.com/eurominifootball/

„Je to úžasný pocit, po MS se nám podařilo znovu dosáhnout finále. Zlatá medaile z eura nám chybí a jsme po ní hladoví, takže doufám, že finále tak bude vypadat,“ řekl České televizi po vítězném semifinále kapitán týmu Stanislav Mařík.

Česko - Rumunsko 4:1. Česká reprezentace v malém fotbale ovládla mistrovství Evropy

Číst článek

V zápase proti Anglii Češi 10 minut nemohli vyzrát na pozornou a důslednou ostrovní obranu, pak ale během deseti minut rozhodli Ondřej Paděra, Jiří Sodoma, Robin Demeter a Jakub Polák. Po přestávce Paděra uzavřel svým druhým přesným zásahem skóre na 5:0.

„Semifinále bylo těžké, i když to výsledkově nevypadá. Než jsme dali první dva góly, tak dobře bránili. Bylo znát, že jsou na nás připravení, ale vnutili jsme jim naší hru, tím pádem jsme vyhráli,“ zhodnotil zápas kapitán Mařík

Ve vyřazovacích bojích našel český realizační tým ideální sestavu, ve druhém poločase proti Anglii už ale mohl opět zatížení rozložit a šetřit síly.

„Měli jsme složitou skupinu, hodně kvalitních soupeřů. Hledali jsme optimální sestavu, která se postupně vykrystalizovala. Rozložili jsme síly do všech hráčů, tak jsme měli o hodně víc sil, Angličani hráli jen v osmi lidech, to hrálo výrazně v náš prospěch,“ vysvětlil trenér Stanislav Bejda.

O evropské zlato se Češi utkají s Rumunskem, které zdolalo Kazachstán po penaltovém rozstřelu. „Uděláme všechno proto, abychom byli připravení na finále, oproti soupeři máme o hodinu a půl víc na regeneraci,“ říká trenér Bejda.

Rumuni jsou šestinásobnými mistry Evropy, vloni jejich vládu v Brně přerušili Rusové, český výběr z loňska obhajuje stříbrnou evropskou medaili.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme