Máme šest bodů a skóre 5:1. Bylo tam ale mnoho chyb, hodnotí zápasy reprezentace trenér Šilhavý

Čeští reprezentační fotbalisté před dovolenou splnili plán. V kvalifikaci o mistrovství Evropy částečně napravili vysokou březnovou porážku z Anglie. Krátce po sobě totiž doma vyhráli nad Bulharskem i Černou Horou. V tabulce svojí skupiny se tak drží na postupovém druhém místě.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Červnové soustředění bylo skvělé. Máme šest bodů, skóre 5:1, takže co si víc přát? To je sen,“ řekl Radiožurnálu trenér českého týmu Jaroslav Šilhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český fotbalistům se na rozdíl od minulé kvalifikace podařilo vyhrát úvodní domácí zápasy. Více si poslechněte v reportáži Mirka Vasiće

Česká fotbalová reprezentace vedená trenérem Jaroslavem Šilhavým úspěšné - myšleno vítězné - domácí výsledky potřebovala, bez nich bych se totiž dostala v kvalifikační skupině po necelé polovině utkání pod vnitřní i vnější tlak.

„Tyhle zápasy, co jsme teď hráli, jsou pro nás klíčové,“ popsal možná nejvýraznější hráč národního týmu útočník Patrik Schick. Byl rád, že si česká reprezentace vytvořila dobrou pozici do dalšího pokračování kvalifikace o Euro.

A Jakub Jankto, který byl také důležitou postavou v zápasech proti Bulharsku a Černé Hoře, pak připomněl ještě jednu podstatnou věc: „Věděli jsme, že domácí zápasy musíme bezpodmínečně zvládnout, aby se nestalo, co stalo v minulé kvalifikaci, kdy se doma remizovalo se Severním Irskem a Ázerbájdžánem.“

‚Mnoho chyb tam bylo‘

Češi totiž v bojích o mistrovství světa hned v úvodu poztráceli doma body za remízy a ty jim pak na konci citelně chyběly - na šampionát se nejelo. Teď ale zvládli zápasy proti soupeřům, kteří jsou na tom v žebříčku Mezinárodní fotbalové federace FIFA prakticky stejně jako česká reprezentace.

‚Italové‘ zachránili Česko. V klubech se Janktovi se Schickem nedaří, reprezentaci pomohli k vítězstvím

Číst článek

Důležitá věc je pak taky atmosféra v týmu, která je od podzimního příchodu trenéra Jaroslava Šilhavého pozitivní. A s tím souvisí i výkony. Nemůže se sice zapomenout na nepovedenou konfrontaci se silnou Anglií, domácí dvojboj proti Bulharsku a Černé Hoře ale vyšel, i když trenér Jaroslav Šilhavý jen nechválil a vnímá nedostatky.

„Nemůžeme si myslet, že jsme vyhráli dva zápasy, takže je všechno v pohodě. To určitě ne. Mnoho chyb tam bylo, hodně práce nás čeká, ale tenhle sraz jsme byli hodně spokojení,“ dodal Šilhavý.

A kouč české fotbalové reprezentace by byl rád, aby takový pocit zažíval s hráči i po dalších kvalifikačních zápasech. Ty nejbližší jsou v záři v Kosovu a v Černé Hoře.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme