Fotbalisté Manchesteru City třemi góly otočili utkání s Aston Villou a obhájili titul v Premier League

Fotbalisté Manchesteru City třemi góly od 76. do 81. minuty otočili zápas s Aston Villou a po výhře 3:2 obhájili prvenství v anglické lize. Celkově získali osmý ligový titul v klubové historii. „Citizens“ nasbírali v sezoně 93 bodů, o jeden víc než druhý Liverpool, kterému nestačilo ani domácí vítězství 3:1 nad Wolverhamptonem.

Manchester (Aktualizováno: 19:50 22. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aston Villa vedla po gólech Cashe a Coutinha a favorit se v ofenzivě trápil, čtvrthodinu před koncem ale Manchester City nastartoval velký obrat. Nejprve se prosadil hlavou střídající Gündogan, o dvě minuty později srovnal Rodri a otočku završil druhou trefou Gündogan.

Aston Villa vedla na hřišti Manchesteru City po Cashově hlavičce z 37. minuty, v 69. minutě navíc zvýšil střelou na přední tyč bývalý hráč Liverpoolu Coutinho.

Favorit se v ofenzivě trápil, čtvrthodinu před koncem ale nastartoval velký obrat, podobně jako před deseti lety, kdy v nastavení zařídili City výhru 3:2 nad QPR a titul Džeko s Agüerem.

Obrat a oslavy

Nejprve se prosadil hlavou střídající Gündogan a o dvě minuty později srovnal přesnou střelou zpoza vápna Rodri.

Otočku završil v 81. minutě znovu Gündogan, jenž si naběhl na De Bruyneho přihrávku na zadní tyč a zblízka rozhodl. „Citizens“ otočili utkání anglické ligy ze stavu 0:2 poprvé od duelu s Norwichem v únoru 2005.

Kouč Pep Guardiola získal se City v šesté sezoně čtvrtý titul, celkově má jeho tým na kontě 11 cenných trofejí. „Citizens“ ovládli Premier League v posledních pěti letech čtyřikrát a vynahradili si semifinálové zklamání v Lize mistrů, kde na premiérový triumf stále čekají.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme