Možná náš největší úspěch, komentoval Guardiola rekordní sérii. Kouč Citizens ale chválil i West Ham

Fotbalisté Manchesteru City šlapou jako dobře namazaný stroj, což potvrdili i v sobotním zápase anglické ligy s West Hamem, který vyhráli 2:1. Tým okolo trenéra Pepa Guardioly si tak připsal rekordní sérii 20 soutěžních výher a sám kouč ho považuje za možná největší úspěch, jakého s klubem dosáhl.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pep Guardila se raduje s hráči Manchesteru City

Pep Guardila se raduje s hráči Manchesteru City | Zdroj: Reuters

Před City se z anglických celků podařila nejdelší vítězná šňůra Prestonu North End (1891/92) a Arsenalu (1987), kteří shodně ovládli 14 soutěžních zápasů v řadě.

West Ham sahal proti suverénovi po bodu, City vystřelili výhru stopeři. Coufal se podílel na vyrovnání

Číst článek

Manchester nenašel přemožitele už 27 zápasů, přičemž 24 z nich vyhrál. Pokud v úterý nepodlehne v ligovém duelu Wolverhamptonu, vyrovná vlastní rekord neporazitelnosti z roku 2017.

„Je to velmi náročné. Vyhrát 20 zápasů po sobě v této době by mohl být ten největší úspěch, jakého jsme dosáhli,“ citoval klubový web Guardiolu, který s týmem vybojoval dva tituly, v sezoně 2018/19 navíc se ziskem rekordních 100 bodů.

„Samozřejmě to neznamená, že jsme vyhráli titul, ale v zimním období v Anglii hrajete každé tři dny, do toho koronavirová situace, zranění. Neustálá vítězství ukazují mentální sílu,“ uvedl padesátiletý Španěl.

V sobotním duelu s „Kladiváři“ si vylepšil i vlastní statistiky. Na lavičce Manchesteru oslavil v 273. zápase jubilejní 200. výhru.

Sestřih ze zápasu Man. City - West Ham United:

Trenérský unikát

Žádný jiný kouč to s mužstvem z nejvyšší anglické soutěže nedokázal rychleji. V součtu s působením v Barceloně (179) a Bayernu Mnichov (121) navíc Guardiola zažil 500. vítězství v trenérské kariéře.

Plný bodový zisk proti West Hamu, za nějž odehráli celé utkání Vladimír Coufal a Tomáš Souček, se nezrodil lehce. Stav 1:1 zlomil v 68. minutě obránce John Stones.

„Když se vám podaří taková série výher, zažijete podobné zápasy. Vzpomínám si, že s Brightonem jsme 20 minut hodně trpěli, to samé s Fulhamem,“ prohlásil Guardiola.

„Každý, kdo viděl utkání s West Hamem, ví, že to bylo skutečně obtížné. West Ham je neuvěřitelně silný. Patří mu velké uznání. Po 26 zápasech je na čtvrtém místě zaručujícím účast v Lize mistrů, a to díky spoustě práce,“ konstatoval někdejší defenzivní záložník Barcelony či španělské reprezentace.

Očekává, že v následujících týdnech jeho tým čekají náročné zápasy. „Soupeři nám způsobují problémy. Psychicky je to náročné, protože hrajeme každé tři dny. Hráči začínají být unavení. Hrajeme zase v úterý a pak si dva dny odpočineme, než se v neděli utkáme s Manchesterem United,“ řekl Guardiola.

Jeho tým vede neúplnou tabulku Premier League o 13 bodů. Navíc má i nakročeno k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. V prvním osmifinálovém duelu na neutrálním hřišti v Budapešti porazil "domácí" Mönchengladbach 2:0.

„Musíme si odpočinout psychicky i fyzicky. Pokud ne, nepůjde to udržet, ale velké týmy to musí dokázat. Zaměříme se teď pouze na Wolves. V minulých letech jsme s nimi trpěli (tři porážky z posledních čtyř vzájemných zápasů). Nesmíme se vzdát a musíme být mentálně připraveni, to nám pomůže k výhře. V opačném případě remizujeme, nebo prohrajeme,“ uvedl Guardiola.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme