Fotbalisté Manchesteru United v úvodním kole anglické ligy zaváhali, doma podlehli Brightonu

První soutěžní utkání pod vedením nového trenéra Erika ten Haga se fotbalistům Manchesteru United nevydařilo, šestý tým minulé sezony anglické ligy podlehl v 1. kole doma Brightonu 1:2. Strůjcem vítězství hostů byl německý fotbalista Pascal Gross, který v prvním poločase vstřelil dvě branky a již na úvod nové sezony vyrovnal svůj gólový účet z minulého ročníku.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Zdroj: Reuters

První gól vstřelil Gross z bezprostřední blízkosti ve 30. minutě po přihrávce bývalého hráče United Welbecka.

Liverpool v úvodu anglické ligy jen remizoval s nováčkem, Tottenham i Chelsea mají tři body

Číst článek

V 39. minutě pak pohotově zareagoval na vyraženou Marchovu střelu a z malého vápna zvýšil na 2:0. Ve druhém poločase přišel na hřiště Ronaldo a „Rudým ďáblům“ se podařilo vyvinout tlak, který vyvrcholil rohovým kopem, po kterém si hostující Mac Allister srazil míč do vlastní sítě.

Vyrovnat se však Manchesteru nepovedlo a po květnové prohře 0:4 v Brightonu podlehli týmu z jižní Anglie i na Old Trafford.

Leicester se v prvním kole Premier League utkal se svým oblíbeným soupeřem Brentfordem, který proti „Liškám“ zvítězil naposledy v roce 1953. Zápas se vyvíjel slibně pro domácí, kteří si góly Castagneho ve 33. minutě a Dewsbury-Halla ve 46.

minutě vytvořili dvougólový náskok. Brentfordu se však podařilo ve druhé půli vyrovnat: kanonýr Toney nejdříve v 62. minutě snížil, v 86. minutě pak Dasilva střelou ze střední vzdálenosti stanovil konečné skóre 2:2.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:

Leicester - Brentford 2:2 (33. Castagne, 46. Dewsbury-Hall - 62. Toney, 86. Dasilva), Manchester United - Brighton 1:2 (68. vlastní Mac Allister - 30. a 39. Gross).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme