Manchester United zostudil Southampton devíti góly, bodově se dotáhl na městského rivala

Fotbalisté Manchesteru United ve 22. kole anglické ligy doma rozstříleli Southampton 9:0 a vyrovnali tak svoji nejvyšší výhru v historii Premier League. United se navíc bodově dotáhli na vedoucího městského rivala City. Arsenal bez dvou vyloučených hráčů prohrál na stadionu Wolverhamptonu 1:2. Londýnský celek nebodoval poprvé po sedmi zápasech a je na desátém místě.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Manchesteru United slaví vysokou výhru nad Southamptonem

Fotbalisté Manchesteru United slaví vysokou výhru nad Southamptonem | Zdroj: Reuters

Southampton na stadionu Old Trafford od začátku tahal za kratší konec a už ve druhé minutě dostal červenou kartu Alexandre Jankewitz.

United v úvodním poločase v přesilovce nastříleli čtyři góly. Trefili se Aaron Wan-Bissaka, Marcus Rashford, Edinson Cavani a do vlastní branky zamířil Jan Bednarek.

United dominovali i po změně stran a debakl zvýraznili dalšími góly střídající Anthony Martial, Scott McTominay a Bruno Fernandes z penalty, před níž byl vyloučen také Bednarek. Poté ještě druhou trefu zaznamenal Martial a v nastavení uzavřel skóre další náhradník Daniel James.

Manchesterský tým zvítězil po dvou kolech, výsledkem 9:0 už předloni zostudil Leicester a v roce 1995 Ipswich. Southampton prohrál počtvrté v řadě a je dvanáctý, v minulé sezoně „Svatí“ utrpěli devítibrankový debakl s Leicesterem.

Arsenal srazily karty

Arsenal ve Wolverhamptonu začal dobře. Bukayo Saka už v první minutě trefil tyčku, poté jeho gól neplatil kvůli ofsajdu. Po půlhodině hry hosty přece jenom poslal do vedení Nicolas Pépé.

Problémy "Kanonýrů" odstartoval v nastaveném čase první půle David Luiz, který v šestnáctce fauloval unikajícího Williana Josého a byl vyloučen. Z penalty vyrovnal Rúben Neves.

Jeho portugalský spoluhráč Joao Moutinho krátce po přestávce otočil skóre výstavní dalekonosnou ranou o tyč. V 72. minutě brankář Arsenalu Bernd Leno zahrál rukou mimo pokutové území a také dostal červenou kartu. „Vlci“ uspěli po sérii osmi kol bez vítězství a jsou čtrnáctí.

Poslední Sheffield doma zdolal West Bromwich 2:1, potřetí v sezoně Premier League vyhrál a oživil naděje na záchranu. Na první nesestupovou příčku ztrácí deset bodů.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Sheffield United - West Bromwich 2:1 (56. Bogle, 73. Sharp - 41. Phillips), Wolverhampton - Arsenal 2:1 (45.+5 Neves z pen., 49. Moutinho - 32. Pépé), Manchester United - Southampton 9:0 (69. a 90. Martial, 18. Wan-Bissaka, 25. Rashford, 34. vlastní Bednarek, 39. Cavani, 71. McTominay, 87. Fernandes z pen., 90.+3 James), Newcastle - Crystal Palace 1:2 (2. Shelvey - 21. Riedewald, 25. Cahill).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme