Marek Bakoš odchází z Viktorie Plzeň, do konce podzimu bude hostovat v Trnavě

Fotbalisté Plzně přišli o jednoho ze strůjců své úspěšné dekády Marka Bakoše. Slovenský útočník působil ve Viktorii s krátkou přestávkou od roku 2009, nyní odchází do konce podzimu hostovat do kádru slovenského mistra Trnavy.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Bakoš se raduje po vítězství v Karviné, proti Teplicím zachránil v závěru remízu

Marek Bakoš v dresu Viktorie Plzeň | Foto: FK Viktoria Plzeň

Pětatřicetiletý Bakoš se řadí mezi plzeňské legendy. Po přestupu z Ružomberoku v roce 2009 se zařadil mezi hlavní hvězdy klubu a přispěl k zisku čtyř ligových titulů i dvěma postupům do hlavní fáze Ligy mistrů. v roce 2012 byl druhým nejlepším střelcem české ligy se 16 góly.

Celkem dal za Plzeň 54 ligových branek. Dalších 13 přidal za Liberec, kde působil v letech 2015 a 2016.

V poslední době se však přes Michaela Krmenčíka nedostával do základní sestavy. Plzeň má navíc k dispozici i Tomáše Chorého a Jakuba Řezníčka, takže jeden z útočníků musel odejít. V Trnavě bude mít Bakoš rovněž možnost hrát pod vedením českého trenéra Radoslava Látala evropské poháry.

„Marek Bakoš patří bezesporu mezi největší osobnosti naší klubové historie. V kádru máme nyní tři kvalitní útočníky a na podzim by Marek zřejmě nebyl tolik herně vytížený, proto jsme se domluvili na hostování v Trnavě,“ řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Ve čtvrtek Bakoš ještě absolvoval dopolední trénink v Plzni, poté ale zamířil na Slovensko. „Viktorku mám v srdci, takže to samozřejmě není lehké loučení. Na druhou stranu stále chci být hodně na hřišti, nastupovat pravidelně, proto jsme se domluvili na mém hostování,“ dodal Bakoš.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme