‚Výprodej‘ Dukly pokračuje. Hanousek se nedohodl na nové smlouvě a zadarmo zamířil do Karviné

Fotbalový záložník Marek Hanousek nebude po sestupu Dukly pokračovat ve druhé lize. V pražském celku se nedohodl na nové smlouvě a po vypršení kontraktu přestoupil do Karviné. Posilu hlásí také FC Slovácko, do jehož řad přestupuje z Varnsdorfu brankář Radek Porcal.

Karviná (Aktualizováno: 15:39 24. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Marek Hanousek v dresu pražské Dukly

Záložník Marek Hanousek v dresu pražské Dukly | Zdroj: Profimedia

„Nezbývá nám než respektovat rozhodnutí Marka Hanouska přestoupit do Karviné, ve věku 27 let chce i nadále měřit své síly se soupeři v první lize,“ uvedl na webu Dukly ředitel klubu Pavel Vandas.

Duklu po sestupu opouští opory, v druhé lize nebudou pokračovat Ďurica a Holenda

Číst článek

„Od našeho klubu i přesto v posledních dnech dostal nabídku k pokračování v Dukle, ale rozumíme jeho sportovním ambicím a v tomto směru nemůžeme ligovému klubu konkurovat,“ uvedl Vandas.

Sedmadvacetiletý Hanousek strávil v Dukle skoro celou svou profesionální kariéru a v průběhu svého angažmá u armádního celku nosil i kapitánskou pásku. V roce 2011 zažil s klubem postup do nejvyšší soutěže. V ročníku 2012/2013 působil v Plzni, aby se po roce do pražského klubu vrátil. Nyní odchází natrvalo, navíc bez jakékoliv kompenzace.

„Je to bohužel jeden z hráčů, u kterého se zaspalo a otálelo s prodloužením smlouvy během poslední sezony a odchází zadarmo do ligového klubu. Mě osobně jeho odchod vážně mrzí,“ dodal Vandas. Jako první o přestupu informoval iSport.cz.

Duklu opustila před začátkem nové sezony další opora, už dřív v klubu skončili útočník Jan Holenda a stoper Ján Ďurica.

Karviná přivedla v posledních dnech čtvrtou posilu. Slezané získali už útočníka Michala Petráně, stopera Daniela Stropka a navrátilce Marka Janečku.

Posily pro Slovácko

Další přestup se týká brankáře Radka Porcala. Jako volný hráč po skončení smlouvy s druholigovým Varnsdorfem se přidává k fotbalistům Slovácka. Klub na svém webu také informoval o tom, že na zkoušku přivedl nizozemského obránce Paula Koka, jenž naposledy působil ve Volendamu.

Jednatřicetiletý Porcal v minulém ročníku druhé ligy pomohl Varnsdorfu k šestému místu patnácti čistými konty. Také proto byl bývalý brankář Liberce, za který ale neodchytal jediný ligový zápas, zvolen čtvrtým nejlepším hráčem soutěže a nejlepším gólmanem.

Čtyřiadvacetiletý Kok naposledy nastupoval v druhé nizozemské lize za Volendam. Za sebou má také působení v IJmuidenu a Ossu. „Jde o levého obránce. Chceme ho na soustředění otestovat a následně se rozhodneme,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Slovácka Veliče Šumulikoski.

Vít Moravec, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme