Suchý po pěti a půl letech končí v Basileji, chce si vyzkoušet jiné angažmá

Fotbalový reprezentant Marek Suchý končí po pěti a půl letech v Basileji, kde byl kapitánem. Jednatřicetiletý obránce se rozhodl neprodloužit smlouvu. Klub Suchému za jeho služby slavnostně poděkuje při sobotním závěrečném zápasu sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Basilej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Suchý na tréninku české reprezentace.

Marek Suchý na tréninku české reprezentace. | Foto: Štěpán Černý | Zdroj: FAČR

„Jsem klubu vděčný za více než 5 nádherných let, které jsem zde mohl strávit. Vážím si také nabídky na prodloužení kontraktu. Rozhodnutí opustit Basilej se nerodilo lehce, ale jsem přesvědčen o tom, že přichází ve správný čas. Rád bych si vyzkoušel novou sportovní výzvu, zároveň sobě i rodině zajistil další kulturní a životní zkušenosti v nové zemi,“ uvedl v tiskovém prohlášení Marek Suchý.

Suchý rozhodl jediným gólem o výhře fotbalistů Basileje

Číst článek

Suchý přestoupil do Basileje v lednu 2014 ze Spartaku Moskva a od léta roku 2017 byl kapitánem. S klubem vybojoval čtyři mistrovské tituly a dvakrát vyhrál Švýcarský pohár, ten druhý tuto neděli.

„Basilej pro mě nicméně zůstane druhým domovem. Vyrůstají zde mé děti, s rodinou jsme poznali spoustu skvělých lidí a celoživotních přátel. S klubem jsme zažili mnohé nezapomenutelné zápasy a velká vítězství, možnost nosit kapitánskou pásku pro mě bylo v každém zápase obrovskou ctí. Jsem šťastný, že závěr mého angažmá je spojen se ziskem další trofeje,“ dodal Suchý.

Za Basilej čtyřicetinásobný český reprezentant odehrál 223 zápasů a vstřelil 14 gólů. V této sezoně půl roku nehrál kvůli zranění Achillovy šlachy, na trávník se vrátil v únoru.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme