OBRAZEM: Plzeň se naposledy loučila s Mariánem Čišovským. Dorazili spoluhráči i fanoušci

Desítky lidí se v Plzni přišly rozloučit s fotbalistou Mariánem Čišovským, který v neděli zemřel ve 40 letech po šestiletém boji s nevyléčitelnou amyotrofní laterální sklerózou (ALS). Kromě vedení a hráčů Viktorie nechyběli ani bývalý trenér Západočechů Miroslav Koubek, někdejší spoluhráči Pavel Horváth, Martin Fillo a Václav Procházka či majitel hokejové Plzně Martin Straka.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští fotbalisté uctili jeho památku v nedělním ligovém duelu 3. kola nadstavbové skupiny o titul. V zápase proti Spartě měl každý hráč Viktorie na zádech místo své jmenovky příjmení někdejšího slovenského obránce.

Napadá muže v produktivním věku, často fotbalisty, říká lékařka o nemoci, které podlehl Čišovský

Číst článek

„Děkujeme všem, kteří se přišli rozloučit s naším Mariánem. Děkujeme za projevy soustrasti a květinové dary, kterými se snažili zmírnit náš žal,“ uvedla v prohlášení vdova Martina Čišovská.

Čišovský do Plzně přišel před devíti lety z rumunského Temešváru, předtím získal tři tituly na Slovensku. Za Viktorii odehrál v lize 64 zápasů a vstřelil 12 branek.

Dvakrát se s ní představil v základní skupině Ligy mistrů. Nastupoval i za slovenský národní tým, v jehož dresu si připsal 15 startů. S reprezentací do 21 let se zúčastnil olympijských her v Sydney 2000.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme