‚Hrubé porušení hráčských povinností.‘ Sparťanský záložník Hašek odmítl odletět na soustředění

Záložník Martin Hašek v pondělí odmítl odcestovat se Spartou na soustředění do Španělska. Letenský celek o tom informoval na svých internetových stránkách a sociálních sítích. O čtyřiadvacetiletého fotbalistu projevil zájem Maccabi Haifa.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový záložník Martin Hašek v dresu pražské Sparty

Fotbalový záložník Martin Hašek v dresu pražské Sparty | Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

„Martin Hašek hrubě porušil své hráčské povinnosti a Sparta z takového jednání vyvodí důsledky,“ uvedla Sparta, která podle médií první nabídku Maccabi na Haška odmítla. Izraelský celek byl připraven zaplatit více než dvacet milionů korun.

Fotbalový reprezentant Souček má namířeno do anglického West Hamu, od Slavie dostal zelenou

Číst článek

Hašek v pondělí několikrát jednal s vedením Sparty o tom, že do Španělska neodletí. Poté se na sraz dostavil bez cestovních dokladů, a když dostal nařízeno, aby se pro potřebné věci vrátil, na letiště Václava Havla už nedorazil.

„Jde o naprosto bezprecedentní a neprofesionální jednání hráče, který musí být připravený nést následky,“ uvedla Sparta s tím, že Haška čeká pokuta a další postihy. „Došlo k hrubému porušení vnitřních pravidel. Jedná se o pohrdání klubem, jeho vedením, trenéry, spoluhráči i fanoušky.“

Následovat bude finanční postih a vedení klubu bude jednat o budoucnosti hráče. „Martin Hašek má platný kontrakt a jedná v přímém rozporu se smlouvou. Sparta své závazky, vyplývající z platné profesionální smlouvy, bezezbytku plní. Hráč nikoli,“ dodal klub.

Opakované problémy

Hašek podle Sparty v aktuální zimní přestávce neporušil klubová pravidla poprvé. Po skončení podzimní části si nevyzvedl od kondičních trenérů vybavení potřebné ke kontrole plnění individuálního tréninku. „Už na tento fakt vedení klubu na počátku ledna reagovalo finančním postihem,“ uvedla Sparta.

Fotbalová Sparta posiluje. Z juniorky anglického Leicesteru přichází Lukáš Hušek

Číst článek

„Po návratu z dovolené uvedl, že v průběhu volna neodpovídá na zprávy a bude dobře kondičně připravený. Výsledky fyzických testů přitom prokázaly významný pokles jeho fyzické kondice,“ konstatoval klub v prohlášení.

Letenský celek získal Haška předloni v prosinci z Bohemians 1905 a letenský odchovanec se postupně vypracoval v jednu z opor. Za Spartu v nejvyšší soutěži odehrál 30 zápasů a připsal si šest branek a čtyři přihrávky. Celkem má v první lize na kontě 94 utkání a 14 gólů.

Sparta do Španělska odletěla s 22 hráči a třemi brankáři. Ve výběru chybí dlouhodobě zranění útočník Václav Kadlec, obránce Filip Panák a záložník Tal Ben Chaim. Čerstvé svalové zranění nepustilo na soustředění ani stopera Semiha Kayu, kterého čekají další vyšetření. V kádru nebyl ani útočník Lukáš Juliš, který stráví jaro na hostování.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme