Malík: Reakce Jihlavy po baráži mi přijde hysterická, opravdu zbytečná a zcela nekonstruktivní

Předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík se ohradil vůči tvrdé kritice rozhodčích od druholigové Jihlavy po prohrané baráži s Karvinou. Reakci Vysočiny, která otevřeně vyzvala k rezignaci Komisi rozhodčích FAČR v čele s jejím předsedou Jozefem Chovancem a místopředsedou Martinem Wilczekem, označil Malík za hysterickou, byla podle něj zbytečná a nekonstruktivní.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík

Předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík | Foto: Barbora Reichová / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Jihlava úvodní barážový zápas v Karviné prohrála 1:2 a v domácí odvetě remizovala 1:1, takže slezský soupeř uhájil příslušnost v nejvyšší soutěži. Jihlavané se ale cítili poškozeni několika kontroverzními výroky arbitrů. Vedení Vysočiny proto vyzvalo také Malíka, aby zajistil nezávislost a důvěryhodnost rozhodčích a jejich komise, splnil svoje předvolební sliby, nebo aby v opačném případě odstoupil.

Přestaňte škodit českému fotbalu a odstupte, vyzvala po neúspěšné baráži Jihlava komisi rozhodčích

Číst článek

„Rozumím sportovní frustraci týmu po neúspěšné baráži, rozumím také líbivé a populistické rétorice, která je s tím spojená, a zároveň neříkám, že všechny výkony sudích byly v pořádku, ale podobná hysterická reakce mi přijde v tuto chvíli opravdu zbytečná a zcela nekonstruktivní,“ uvedl Malík v tiskové zprávě.

„Zvlášť v návaznosti na to, že jste si nikdy před tím na výkon sudích otevřeně během působení pana Chovance v čele Komise rozhodčích FAČR nestěžovali. Alespoň jsem nebyl s žádným takovým postojem do této doby konfrontován,“ doplnil předseda asociace.

Malík také vyzval vedení Jihlavy, ať kontaktuje policii, pokud má konkrétní poznatky o tom, že její zápasy byly rozhodčími řízeny tendenčně a s jasným zadáním, o čemž klub z Vysočiny také psal ve výzvě na internetových stránkách.

Rozhodčí poškodili v zápasech baráže Jihlavu. Oba v příští sezóně nebudou řídit profesionální soutěže

Číst článek

Malík plně důvěřuje Chovancovi a připomněl, že komise uznala, že sudí v baráži Jihlavu výrazně poškodili, a hlavní rozhodčí obou utkání s Karvinou Martina Nenadála a Milana Matějčka vyřadila z listiny pro příští sezonu profesionálních soutěží.

„Komise rozhodčích FAČR je v mých očích maximálně nezávislá a důkazem toho jsou naprosto exemplární tresty, které ve spojitosti s posledními výkony rozhodčích vynesla a které zde v minulosti neměly žádnou podobnou intenzitu a rozsah,“ upozornil Malík.

Slíbil, že se bude v následujících dnech věnovat další analýze aktuálního stavu komise rozhodčích a otevřenou výzvu Jihlavy chce projednat na pondělním zasedání Výkonného výboru FAČR v Olomouci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme