Matěj Vydra zahájil sezonu v Premier League gólem, Burnley pomohl k výhře nad Bournemouthem

Český fotbalista Matěj Vydra poprvé od letního přestupu nastoupil v základní sestavě Burnley a svým prvním gólem v anglické lize od dubna 2014 pomohl svému týmu k výhře 4:0 nad Bournemouthem. Burnley v této sezoně vyhrálo vůbec poprvé po čtyřech předchozích porážkách a jedné remíze.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Vydra na archivním snímku

Matěj Vydra na archivním snímku | Zdroj: Reuters

Vydra, který se za Burnley prosadil už v Evropské lize, si ve 39. minutě počkal na dorážku po velkém tlaku ve vápně hostí. Trefil se tak v nejvyšší anglické soutěži poprvé od angažmá ve West Bromwichi, od té doby působil převážně ve druhé lize.

Matěj Vydra si zahraje Premier League, podepsal tříletou smlouvu s Burnley

Číst článek

Krátce na to pak Lennon ve skluzu v těžké pozici trefil ideálně centr a zvýšil náskok. V 61. minutě Vydra hřiště opustil a Burnley už výhru nejen udrželo, ale ještě vylepšilo dvěma góly Burnese.

Vedoucí Liverpool pokračuje v jednom z nejlepších startů do sezony ve své historii, když vyhrál už pošesté. Tentokrát jeho formu odnesl porážkou 0:3 Southampton.

Domácím nejprve pomohl vlastním gólem Hoedt, následně zvyšoval po rohu stoper Matip a skóre uzavřel hvězdný útočník Salah snadnou dorážkou po parádní střele Shaqiriho z přímého kopu do břevna.

Vydařený zápas odehrál i Manchester City, který vyhrál v Cardiffu 5:0 a blýskl se pěknými góly. Bernardo Silva dokázal zády k brance hlavou přelobovat brankáře a Gündogan po hezké kombinaci trefil z dálky dokonale šibenici. Dvakrát se prosadil Mahríz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme