Určitě náš kádr zkvalitní, pochvaluje si trenér Viktorie Plzeň Bílek posily Vydru s Květem

Fotbalisté Plzně se setkali jako tradičně v předvánočním čase se svými fanoušky. Majitel klubu Adolf Šádek jim na akci Vánoce na Viktorce představil dvě nové posily, záložníka Romana Květa a také útočníka české reprezentace Matěje Vydru.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Bílek

Michal Bílek | Zdroj: Reuters

Útočník Matěj Vydra a záložník Roman Květ jsou novými posilami plzeňských fotbalistů. Fanouškům se představili během tradiční akce Vánoce na Viktorce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak trenér Plzně Michal Bílek hodnotí posily do týmu

Dres Viktorie s číslem 11 oblékne útočník Matěj Vydra. Český reprezentant naposledy působil v Premier League, od dubna ale kvůli poraněnému koleni za Burnley nenastoupil. Teď se jako volný hráč na dva a půl roku upsal Západočechům.

„Matěj je velmi zkušený hráč, dlouho byl v Anglii. Je pravda, že měl nepříjemné zranění, poměrně těžké, bude se do toho dostávat pomaleji, ale budeme trpěliví, protože víme, že v útočné fázi je velmi silný. Je rychlý, má dobrou střelu, dovede obejít jeden na jednoho a na tomhle postu vznikne větší konkurence a kvalita,“ pochvaluje si Vydrův příchod trenér Viktorie Michal Bílek.

Třicetiletý útočník by se mohl dobře doplňovat s nejlepším střelcem Západočechů Tomášem Chorým.

„Je pravda, že jsme udělali rozestavení na jednoho útočníka, když byl Kliment zdravý, tak jsme hráli na dva a Chorý s Klimentem si vyhovovali. Kdyby s nimi hrál Matěj Vydra, tak si vyjdou vstříc taky,“ myslí si Michal Bílek.

Kromě Matěje Vydry představil majitel klubu Adolf Šádek další novou akvizici, záložníka Romana Květa.

Ten přestoupil z pražských Bohemians a podepsal smlouvu na tři roky. Opačným směrem míří na hostování brankář Martin Jedlička.

„Jsem rád, nechtěli jsme dělat výrazné změny, protože jsme věděli, že když se všichni uzdraví, tak máme široký kádr. Naskytla se možnost získat jak Květa, tak vydru, protože oba mají svojí kvalitu a určitě náš kádr zkvalitní.“

Vyjádřil svou spokojenost se dvěma posilami Michal Bílek. Naopak námluvy s odchovancem Viktorie Vladimírem Daridou k dohodě nedospěly.

„S panem Šádkem jsme se o tom trochu bavili, ale nebylo to ve fázi, že by k nám přišel,“ komentoval možný příchod bývalého reprezentanta Bílek.

Fotbalisté Plzně budou trénovat do 23. prosince, pak je čeká třídenní vánoční volno a znovu se sejdou 27. prosince. První přípravný duel sehraji svěřenci Michala Bílka 4. ledna proti diviznímu Petřínu.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme