Další rána pro Mladou Boleslav. Po Komličenkovi přišla i o Matějovského, přetrhl si achilovku

Fotbalisté Mladé Boleslavi se v jarní části ligy budou muset obejít bez kapitána Marka Matějovského. Osmatřicetiletý záložník si v sobotním přípravném utkání na Maltě přetrhl levou achilovku a čeká ho operace a několikaměsíční pauza. Středočeši přišli před pokračováním ligy o druhou velkou oporu po odchodu nejlepšího střelce soutěže Nikolaje Komličenka do Dynama Moskva.

Tento článek je více než rok starý.

Ta'Qali (Malta) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Matějovský

Marek Matějovský | Zdroj: Profimedia

Matějovský musel hned v úvodu semifinálového zápasu přípravného turnaje Tipsport Malta Cup proti Dunajské Stredě střídat a zamířil sanitkou rovnou do nemocnice. Středočeši nakonec v utkání zvítězili vysoko 5:0 a postoupili do pondělního finále proti druholigovému Brnu.

Fotbalisté Mladé Boleslavi přišli o nejlepšího střelce. Komličenko přestoupil do Dynama Moskva

Číst článek

„Pro Marka bohužel skončilo soustředění na Maltě i jarní sezona, ještě než začala. V neděli dopoledne odletí do Prahy, kde podstoupí operaci v dosud nestanoveném termínu. Každopádně se bez něho mužstvo bude muset obejít několik měsíců,“ uvedl na klubovém webu tiskový mluvčí Jiří Koros.

Vážné zranění by mohlo pro Matějovského znamenat i konec kariéry. „Mára je silný a věřím, že se na hřiště ještě vrátí,“ řekl mladoboleslavský trenér Jozef Weber. Někdejší hráč anglického Readingu a české reprezentace má se Středočechy smlouvu do konce aktuálního ročníku.

Matějovský na podzim zasáhl do 18 z celkových 20 kol první ligy. V Mladé Boleslavi, které patří před jarní částí páté místo v tabulce, působí bývalý reprezentant od roku 2016, kdy se do svého někdejšího klubu vrátil po angažmá ve Spartě.

Matějovského čeká operace achilovky
fkmb.cz/clanky.php?art…

20:05 – 25. 01. 2020

3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme