Messi a spol. v problémech. Argentina je mimo postupové pozice, na nápravu má poslední zápas

Od roku 1974 hrají Argentinci na fotbalovém mistrovství světa pravidelně, ale teď musejí o další další účast bojovat zřejmě jako nikdy předtím. Po domácí remíze s Peru jsou totiž před závěrečným kolem kvalifikace na nepostupovém místě a to mají v týmu i hvězdného Lionela Messiho.

Tento článek je více než rok starý.

Buenos Aires Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi

Lionel Messi | Zdroj: Reuters

Odehrál celý zápas, kličkoval, střílel, trefil tyč. Přesto Lionel Messi a s ním celý tým Argentiny vyšel v zápase Peru střelecky naprázdno.

„Lionel odehrál zápas s velkým zaujetím. Hledal si správnou pozici a vytvářel šance pro spoluhráče. Takového ho Argentina potřebuje. Když budeme hrát takhle proti Ekvádoru, nepochybuji, že na mundial postoupíme,“ zůstával po zápase klidný trenér Argentiny Jorge Sampaoli.

Červená karta, vlastní gól. Slováci si pokazili boj o mistrovství světa, pak kritizovali sudího

Číst článek

V tabulce jihoamerické kvalifikační skupiny teď patří Argentině po remíze s Peru šesté nepostupové místo. Když ale v posledním utkání zvítězí v Ekvádoru, tak si minimálně zajistí účast v baráži. 

„Tenhle tým se nevzdává, na hřišti raději vypustí duši. S Peru jsme si zasloužili jiný výsledek, ale to už je minulost. Musíme se k tomu postavit čelem. V Ekvádoru vyhrajeme,“ burcuje před posledním zápasem ve skupině kouč Sampaoli.

„Argentina prochází menší rekonstrukcí. Messi hraje v Evropě a další zásadní hráči jsou mimo. Přesuny pro ně jsou složité a trpí tím celý národní tým, to je jedna z důležitých věcí,“ všímá si pro Radiožurnál Josef Němec.

Případná neúčast na světovém šampionátu by byla pro zemi, jakou je Argentina, tragédií. Bílomodří chyběli na mistrovství naposledy v roce 1970. Teď bojují o účast do posledního zápasu.

„Bylo by to velké překvapení pro Jižní Ameriku i pro celý svět, kdyby Argentina chyběla,“ říká Němec, který má s jihoamerickým fotbalem zkušenosti.

Ekvádoru sice podle pohledu na tabulku o nic nejde, ale to v Jižní Americe neplatí. Argentina navíc naposledy na jeho hřišti uspěla v srpnu 2001. Od té doby má v Ekvádoru ve čtyřech zápasech bilanci dvou remíz a dvou proher.

„Když kdokoli hraje proti Argentině nebo Brazílii, tak se o tom píše měsíc dopředu. Nedovedeme si představit, jak je ten zápas medializovaný. Je úplně scestné, že by Ekvádor nechtěl vyhrát, to neexistuje. Fotbal je sport číslo jedna s velkým náskokem. Tam není nic, co by se mu blížilo,“ dodává Josef Němec.

Argentinci mají ale stále solidní šance na postup. I pokud by se dostali do baráže, čeká je souboj s Novým Zélandem.

David Prouza, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme