Messi dohrával Copa Américu se zraněním. ‚Kdybyste to věděli, milovali byste ho ještě víc,‘ říká kouč

Trenér fotbalistů Argentiny Lionel Scaloni po triumfu na mistrovství Jižní Ameriky vyzdvihl výkony kapitána Lionela Messiho. Hvězdný útočník Barcelony totiž podle něj dohrával turnaj se zraněním.

Rio de Janeiro Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi s trofejí pro vítěze Copa América

Lionel Messi s trofejí pro vítěze Copa América | Foto: Ricardo Moraes | Zdroj: Reuters

Čtyřiatřicetiletý Messi se sice neprosadil ve finále s Brazílií, které Argentina vyhrála 1:0, se čtyřmi góly se ale spolu s Kolumbijcem Luisem Díazem stal nejlepším střelcem. Navrch přidal ještě pět asistencí.

Argentina porazila Brazílii a ovládla Copu Américu. Messi získal s reprezentací první velkou trofej

Číst článek

„Bez něj bychom to nikdy nedokázali. Je to výjimečný hráč, i když v posledních dvou zápasech nastupoval se zraněním,“ citovala agentura Reuters Scaloniho, který bližší detaily Messiho zdravotních problémů neuvedl.

„Kdybyste to věděli, milovali byste ho ještě víc,“ přidal kouč, který dovedl Argentince k prvnímu úspěchu od roku 1993, kterým s patnácti triumfy na Copě América vyrovnali rekord Uruguaye.

Pro Messiho byl triumf o to cennější, že zatímco s Barcelonou získal všechny dostupné týmové i individuální trofeje, s národním týmem dosud vyhrál jen olympiádu v roce 2008.

Na jihoamerickém šampionátu Messi s Argentinou prohrál čtyři předchozí finále a kvůli neúspěchům v roce 2016 dokonce ukončil reprezentační kariéru. Po několika týdnech si to rozmyslel a vrátil se.

„Naštěstí ručník do ringu nehodil a dočkal se úspěchu,“ uvedl Scaloni. „Bavíme se o nejlepším fotbalistovi všech dob a každý věděl, jak moc mu záleží na tom, aby s národním týmem získal titul,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme