Fotbalový útočník Messi opouští Evropu, podepíše smlouvu s americkým Interem Miami

Kapitán argentinských fotbalových mistrů světa Lionel Messi bude po odchodu z Paris St. Germain hrát za Inter Miami. Pětatřicetiletý útočník potvrdil informace médií o tom, že odmítl lukrativní nabídku ze Saúdské Arábie a musel se vzdát i návratu do Barcelony.

Aktualizováno Paříž (Aktualizováno: 21:20 7. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi

Lionel Messi | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Messimu skončila v Paris Saint-Germain dvouletá smlouva a podle médií měl na stole hned několik nabídek. Inter Miami, který vlastní bývalý anglický reprezentant, připravoval smlouvu pro hvězdného Argentince už od podzimu, levonohý útočník nyní svůj přestup potvrdil pro španělské noviny Mundo Deportívo.

Renomovaný italský novinář Fabrizio Romano informoval o lukrativní nabídce ze Saúdské Arábie, Messiho otec Jorge zase mluvil o návratu do Barcelony, španělská médi mluvila o zájmu Chelsea.

Držitel sedmi Zlatých míčů podle novináře BBC Guillema Balaguea i kvůli vysokým finančním nárokům žádnou uspokojivou evropskou nabídku a rozhodoval se mezi Interem Miami a al-Hilálem. Saúdský klub měl Messimu nabízet smlouvu na 400 milionů dolarů (8,5 miliardy korun) ročně. Návrat do Barcelony nevyšel kvůli finančním potížím katalánského klubu.

„Rozhodl jsem se, že půjdu do Miami. Pořád jsem to ještě stoprocentně neuzavřel. Ještě mi chybí pár věcí, ale rozhodli jsme se do toho jít. V případě, že by to nevyšlo v Barceloně, jsem chtěl jsem opustit Evropu, dostat se z centra pozornosti a myslet víc na rodinu," řekl Messi pro Mundo Deportívo.

Messi tak nenapodobí slavné hráče Cristiana Ronalda, Karima Benzemu nebo N'gola Kantého, kteří se tento rok přesunuli na Arabský poloostrov.

„Kdyby šlo o peníze, odjel bych do Arábie nebo někam jinam. Bylo to hodně peněz, ale je pravda, že mé rozhodnutí bylo učiněno z jiných důvodů,“ řekl Messi.

Klub hrající americkou MLS si nakonec měl vybrat z důvodů přijatelnějšího životního stylu a většího marketingového potenciálu, Miami má sponzorské smlouvy se značkami jako Apple či Adidas.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme