Karvinští fotbalisté jsou připraveni dohrát ligu, všechny testy na koronavirus byly negativní

Nikdo z týmu karvinského prvoligového fotbalového klubu nemá covid-19. Všech 35 odebraných vzorků bylo podle karvinských hygieniků negativních. Ve středu to řekla vedoucí epidemiologického oddělení karvinské hygienické stanice Andrea Lipjaková.

Karviná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Karviné Milan Rundič

Obránce Karviné Milan Rundič | Zdroj: Profimedia

Slezský tým byl od 2. července v karanténě, poté co se nemoc objevila u tří hráčů a jednoho člena vedení. „Nyní je karanténa ukončena. Všichni se nyní mohou vrátit k běžnému životu bez omezení,“ uvedla Lipjaková.

Dohraje se fotbalová liga? V týmu Karviné se objevil koronavirus, zápasy skupiny o udržení se odkládají

Číst článek

Z nákazy čtyř osob v karvinském klubu vyplynula dvoutýdenní izolace celého mužstva. Ligová fotbalová asociace (LFA) proto odložila zbývající dvě kola skupiny o záchranu na 23. a 26. července a baráž o nejvyšší soutěž, která by měla vyvrcholit odvetami 1. srpna.

Karviné patří dvě kola před koncem nadstavby v šestičlenné skupině o záchranu čtvrté místo, které stejně jako pátá příčka znamená baráž. O dva body zpět jsou Opava a poslední Příbram.

Na pátek 17. července ligový výbor LFA svolal grémium profesionálních klubů, které se bude situací v Karviné zabývat. Z první ligy za běžných okolností po zavedení nadstavby přímo sestupuje jen poslední tým. Celky na 14. a 15. místě čeká dvojutkání baráže s druhým a třetím týmem druhé ligy, kterými jsou Zbrojovka Brno a Dukla Praha.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme