‚Kdo je ten Sadílek?‘ ptali se novináři. Teď se český fotbalista prosazuje do sestavy Eindhovenu

V zápase proti Alkmaaru sotva začal druhý poločas, když šel český záložník Michal Sadílek do skluzu a zaznamenal svůj první a navíc vítězný gól. Završil tak vydařený rok, v jehož závěru se prosadil do sestavy PSV Eindhoven a zažil i debut v Lize mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Eindhoven Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Sadílek patří k největším českým talentům

Michal Sadílek patří k největším českým talentům | Foto: Sander Chamid | Zdroj: Reuters
Přehrát

00:00 / 00:00

Záložník PSV Eindhoven Michal Sadílek

„Zatím se to vyvíjí nad plán. Před sezonou si většinou dávám nějaké cíle a tohle tam ani nebylo. Takže teď v tom jen pokračovat,“ pochvaluje si pro Radiožurnál Sadílek herní vytížený v aktuálně vedoucím týmu nizozemské ligy.

Když ho trenér Mark van Bommel poslal na hřiště na posledních 30 minut v zápase Ligy mistrů proti Interu Milán, překvapil tím kromě fanoušků i některé tamní novináře. Ti se pak trenéra ptali, kdo ten mladý záložník vůbec je.

„Hodně se za mě postavil. Říkal, že mě zná a ví, co ode mě čekat. Také říkal, že mi tu šanci dal, protože jsem si jí zasloužil za výkonnost jak v tréninku, tak v zápase. Proto jsem rád, že se ten zápas s Alkmaarem povedl,“ říká Sadílek.

Zatímco nizozemští fanoušci Sadílka teprve poznávají, v Česku už je dlouho považovaný za velký talent. Podtrhují to také ceny pro nejlepšího mladšího i staršího dorostence, které Sadílek získal.

Při předávání jedné z nich ho pochválil i vicemistr Evropy z roku 1996 Karel Poborský: „Ty jeho poslední roky jsou výborné. Jsem rád, že je tu kluk z Česka, který má našlápnuto k výborné kariéře,“ hodnotil Sadílka Poborský.

Pro rok 2019 už má Sadílek stanovený jasný cíl, který se týká celého klubu. „Chci pomoci týmu na cestě k titulu, který je pro nás hodně důležitý. Uvidíme, jak to dopadne. Ale pokud budeme šlapat tak, jak šlapeme, tak se ničeho nebojím,“ říká odhodlaně.

Petr Šedivý, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme