Baroš před začátkem ligy: Uvidím, co mi tělo dovolí. Doufám, že vydrží co nejdéle, třeba celou sezonu

V posledních sezonách se Milan Baroš rozhoduje každý půlrok, jestli nastoupí do letní či zimní přípravy a bude pokračovat v úspěšné fotbalové kariéře. A legenda Baníku Ostrava si teď znovu řekla, že ještě ligu neopustí.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Baníku Ostrava Milan Baroš

Útočník Baníku Ostrava Milan Baroš | Foto: Barbora Reichová / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Když jsem zdravý, hraju a vyhrajeme, tak bych pokračoval dalších deset let. Jenže pak se zraním, nemůžu trénovat a dívám se z tribuny a to mě ubíjí. Pak mě napadá, že bych měl skončit. Teď jsem se rozhodl, že ještě zkusím přípravu a uvidím, co mi tělo dovolí. Budu hrát, když vydržím, co nejdéle a budu tady s klukama,“ přeje si ve vysílání Radiožurnálu nejlepší střelec Eura 2004.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý reprezentační útočník Milan Baroš bude i v nové sezoně pokračovat ve fotbalové kariéře. Více si poslechněte v reportáži Davida Procházky

Po výborném podzimu ale na jaře právě kvůli sérii zranění stihl jen sedm ligových utkání. „Měl jsem problémy s lýtkami. Vždycky se mi udělá trhlina v lýtku a měl jsem i zánět v achilovce. Bylo toho víc. Nyní to zatím drží, tak uvidíme, jak dlouho. Já doufám, že to vydrží co nejdéle, třeba i celou sezonu,“ popsal Baroš.

Ostravské legendy pokračují. Baroš podepsal smlouvu na rok, brankář Laštůvka na dva roky

Číst článek

Zakrátko osmatřicetiletý útočník se snaží zraněním předcházet, ale ono to často nejde. „Dělám všechno, snažím se, máme tady toho teď hodně – vedení nakoupilo. Snažím se i chodit na lasery a na různé další procedury. Teď na podzim to bude 21 let, co jsem v profesionálním fotbale, takže ten nástroj už je opotřebovaný a uvidíme, co ještě vydrží,“ dodal Baroš.

Kromě šesti ligových gólů Baroš rozvířil fotbalové dění i dvěma červenými kartami a k nim se teď vrátil. „Třeba ta se Slavií. Člověk jednu dobu slyší, že se nelze vracet k červeným kartám. Ke mně se vrátili. Pak na lavičce člověk v emocích bouchne a hned se rozletí papírová stužka, nebo co to bylo, a hned se píše, že rozmlátím střídačku. Reakce nebyly adekvátní, vím to. Ale v ten okamžik mám zatmění, bohužel. Taky se na to někdy dívám zpětně a říkám si, že to je zbytečné, ale takový jsem, hraju v zápalu a snažím se pro to udělat maximum,“ řekl na Baroš.

Maximum může Milan Baroš dělat pro milovaný Baník už v sobotu v prvním ligovém utkání proti Liberci.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme